Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Beachvolejbalistky vyřadily australskou legendu a čeká je osmifinále

Londýn - Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová, Markéta Sluková podruhé na olympijském turnaji v Londýně vyhrály a postoupí rovnou do osmifinále. Na závěr skupiny vyřadily australskou legendu Nathalii Cookovou, která startovala už na páté olympiádě a má zlato ze Sydney, s novou partnerkou Tamsin Hinchleyovou ve třech setech. 

Kolocová a Sluková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kolocová se Slukovou začaly svůj další noční zápas výborně, když Australanky trápily dobrým servisem, a první sadu získaly 21:16. Pak ale začaly samy chybovat v útoku a druhou sadu ztratily 18:21. Rozhodující set byl dlouho vyrovnaný až do stavu 11:11, pak už ale bodovala jen česká dvojice, která zachovala klidnější hlavu. Do dalších bitev Kolocovou se Slukovou poslala paradoxně chyba nejzkušenější Cookové, jež pokazila závěrečný útok.

"Je to perfektní výsledek a jsme nadšené, protože porážka by nás vyřadila z turnaje," řekla Sluková. "Australanky jsou vynikající, proto jsme musely bojovat o každý míč, a jsme šťastné, že jsme to dokázaly a postoupily," usmívala se Kolocová.

Háječková s Klapalovou prohrály, mají ale ještě šanci

Zatímco Kolocová se Slukovou zakončily skupinu s bilancí dvou výher a jedné porážky, Lenka Háječková a Hana Klapalová v závěrečném utkání ve skupině prohrály s mistryněmi světa Larissou a Julianou z Brazílie 0:2 na sety. Ve skupině A skončily na třetím místě a čeká je nejspíš předkolo play off. Definitivně bude o postupujících do osmifinále jasno až ve čtvrtek večer, kdy se dohrají zbývající tři skupiny ze šesti.

Háječková s Klapalovou dlouho neměly šanci proti favorizovaným Brazilkám Larisse s Julianou, které získaly na čtyřech posledních světových šampionátech pokaždé medaili. První set prohrály 12:21, ale pak se české reprezentantky výrazně zlepšily. Dokázaly zlikvidovat tříbodovou ztrátu, dokonce otočily na 13:11, ale v koncovce vedení neudržely a prohrály 18:21.

Do osmifinále olympijského turnaje na písku postoupí všechny týmy z prvních a druhých míst, z třetích pak dva s nejlepší bilancí. Zbylé čtyři dvojice z třetích příček budou hrát předkolo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články