Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalistky prohrály v přípravě s Kanadou 39:47

Londýn - České basketbalistky prohrály v posledním přípravném zápasu před olympijskými hrami s Kanadou 39:47. V londýnské čtvrti Leyton neuspěly hlavně kvůli nevydařenému začátku tréninkového klání. Trenér Lubor Blažek vystřídal všechny hráčky a věří, že porážka bude poučením a sobotní úvodní zápas olympijského turnaje s Čínou bude vypadat úplně jinak. "Možná jsme ale trochu lítali v oblacích a teď jsme zpátky tam, kde máme být," řekl jen.

Už v úvodu bylo jasné, že se reprezentantky hledají. Kouč si vzal první oddechový čas za stavu 5:17 a hned začal i střídat. Češkám se nedařila zejména obrana a střelba ze střední vzdálenosti, první čtvrtinu prohrály 8:20. Potom se hra vyrovnala, reprezentantky stáhly manko na dva body, ale v závěru zase polevily. "Už začátek ukázal, že to nebude super výkon, tam jsme si to prohráli," označil hlavní důvod.

Reprezentantky podle jeho názoru hrály málo tvrdě. "Tvrdost vládne ženskému basketbalu, není to o faulech, ale o tom, jít si pro ně v útoku," prohlásil. "A nechali jsme je hrát bez míče, Kanaďanky si umějí hledat volné pozice a povedlo se jim to," zdůraznil. Porážka však podle něj může být poučením. "Někdy je takový knokaut lepší než laciné vítězství," dodal kouč.

Závěry z porážky nechtěla dělat ani kapitánka Hana Horáková, byť bylo vidět, že ji výsledek zarmoutil. "Už si ani nepamatuju, kdy jsme naposledy daly 39 bodů, nic moc," glosovala nevýraznou střelbu. "Nebudeme z toho dělat závěry. Myslím, že si to holky večer všechno v hlavách přeberou, zítra se dáme dohromady a v sobotu to bude dobré," věřila.

Stínem zápasu bylo zranění Lenky Bartákové, kterou po souboji bolelo koleno. "Zatím nevím, jak to je vážné, uvidíme zítra," uvedl trenér. Špatně od žaludku bylo Aleně Hanušové. "Nejspíš něco snědla, tak snad to bude v pohodě," věřil Blažek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články