Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalistky Francie udolaly Australanky, Čína opět vyhrála

Londýn – Až prodloužení rozhodlo o vítězi zápasu mezi Francií a Austrálií, kdy hráčky galského kohouta v souboji favoritů turnaje nakonec udolaly Australanky 74:70. Přiblížily se tak triumfu ve skupině B, jejíž vítěz je nejpravděpodobnějším případným soupeřem českých basketbalistek ve čtvrtfinále.   

Souboj o míč v zápase Francie - Austrálie
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Krupa

Francie už vedla ve třetí čtvrtině o 13 bodů, ale Australanky se vzchopily a zápas zdramatizovaly. Trojkou Snellové v poslední vteřině si pak zajistily prodloužení. To ale lépe zvládly Francouzky především zásluhou jistých rukou při trestných hodech.

Nejlepší střelkyní zápasu byla s 22 body Francouzka Gomisová, 13 bodů přidala Dumercová. Na straně Austrálie se nejvíce dařilo Batkovicové se 17 body. Největší hvězda týmu Jacksonová nastřílela 13 bodů.

V druhém utkání skupiny B vyhrály Rusky nad Brazílií 69:59, když si vedení udržovaly po celý zápas. Nejlepší střelkyní Rusek byla Běljakovová se čtrnácti body. Z Brazilek nejvíc košů vstřelila Souzová, a to patnáct.

V posledním utkání skupiny B se nedařilo domácím hráčkám, které již podruhé prohrály. Tentokrát s Kanadou v poměru 65:73. Britky celou dobu tahaly za kratší konec, i když po třetí čtvrtině na Kanaďanky ztrácely pouze dva body. Nejlepší střelkyní utkání se stala Kanaďanka Soňa Thorburnová s osmnácti body.

Čínské basketbalistky pokračují ve vydařeném vstupu do turnaje. Obhájkyně bronzových medailí po výhře nad Českem přehrály v druhém duelu Chorvatsko jednoznačně 83:58.

V dresu Chorvatek konkurovala soupeřkám jen Mandirová, která zaznamenala 22 bodů. Jinak ale pátý tým z mistrovství Evropy hodně chyboval (23 ztrát) a nedokázal se prosadit přes důslednou obranu Číňanek.

Ty v útoku naopak táhla Miao Li-ťie, která k 17 bodům přidala i deset asistencí. Pivotka Nan Čchen si připsala dokonce 28 bodů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články