Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Badmintonisté se zlobí kvůli změnám v rozpisu zápasů

Londýn - Badmintonisté se zlobí na olympijské organizátory, kteří na poslední chvíli a pro některé účastníky dost výrazně změnili program turnaje. Úpravy se prakticky nedotkly české dvojice Petr Koukal, Kristína Gavnholtová. Čeští reprezentanti odehrají své dva zápasy ve skupině podle plánu v sobotu a v neděli. Pouze Koukalův úvodní duel s Taufikem Hidajatem z Indonésie byl posunut o 40 minut na 14:44.

Badminton
zdroj: ČT24

Podle původní dohody mezi Světovou badmintonovou federací a Mezinárodním olympijským výborem mělo být pořadí zápasů v základních skupinách nalosováno tak, že nejvýše nasazení hráči se měli nejprve utkat s papírově nejslabšími. To však v původním programu zohledněno nebylo, a proto muselo na poslední chvíli dojít ke změnám. Některé badmintonisty tak nyní čekají dva zápasy za den nebo v úplně jiných časech, než očekávali.

"Jsme naštvaní, protože jsme se pouze den před začátkem turnaje dozvěděli, že máme v pondělí dvě utkání," zlobila se Polka Nadiezda Ziebová, jež bude reprezentovat ve smíšené čtyřhře. Německý badmintonista Johannes Schöttler se zase chystal na první duel ve čtyřhře na sobotu ráno, místo toho bude hrát až pozdě večer. "Už jsem přitom začínal v minulých dnech vstávat brzy, abych si na to zvykl," řekl.

Podle Poláka Michala Logosze způsobí změna na poslední chvíli problémy i divákům, kteří si už opatřili lístky na konkrétní čas. "Je to hodně špatné. Tohle je Anglie, máme tady spoustu polských přátel a hodně lidí za námi přijelo. Způsobí to velké logistické problémy," řekl. Vedení světové federace se sportovcům za vzniklé nepříjemnosti omluvilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články