Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Badmintonisté budou v Brně bojovat o postup na olympiádu

Brno - V brněnské hale ve Vodově ulici dnes začíná čtyřicáté mezinárodní mistrovství České republiky v badmintonu. Šampionát zároveň patří mezi kvalifikační turnaje pro olympijské hry v Londýně, do Brna tudíž přijedou hráči evropské a světové špičky. V turnaji se představí i mistryně Evropy a desáté hráčky světového žebříčku ve čtyřhře Valerie Sorokinová a Nina Vislovová z Ruska. Historicky nejkvalitněji obsazený ročník vyvrcholí v neděli finalovými zápasy.

Badminton
zdroj: isifa/EPA autor: GEORGIOS KEFALAS

Právě vyhlídka startu na olympiádě přilákala na start hráče evropské a světové špičky. Velmi těžký los čeká českou jedničku Petra Koukala z pořádajícího Sokola Jehnice, který v prvním kole narazí na jednoho z favoritů Fina Villeho Langeho. Z osmi vzájemných zápasů vyhrál Koukal pouze dvakrát.

Pokud by Koukal prošel přes úvodní kolo, v dalším zápasu narazí na turnajovou dvojku Francouze Brika Leverdeze. Nejvýše nasazeným hráčem bude 31. muž světového žebříčku a vítěz turnaje v Brazílii z minulého týdne Polák Przemyslaw Wacha.

Favoritkou dvouhry žen bude nejvýše nasazená Kanaďanka Nicole Gretherová (49. ve světovém žebříčku). V turnajovém pavouku nechybějí ani loňská finalistka Sashina Wignesová-Waranová z Francie a bronzová Taťjana Bibiková z Ruska. Do okruhu favoritek patří i česká reprezentantka Kristina Gavnholtová.

Kanadská badmintonistka Nicole Gretherová
zdroj: badzine.de

"Divácky atraktivní bude čtyřhra mužů, kde by měla získat titul polská dvojice Adam Cwalina, Michal Logosz. Z českých párů po dlouhé zdravotní přestávce zasáhnou do boje o body do světového žebříčku bratři Kopřivové," potvrdil ředitel turnaje Ladislav Vorel. Z první světové dvacítky do Brna zavítá také ruská smíšená dvojice Alexandr Nikolajenko a Sorokinová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články