Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Badmintonista Koukal nestačil na indonéského favorita

Londýn - Badmintonista Petr Koukal nestačil v úvodním zápase londýnských her na bývalého olympijského vítěze Taufika Hidajata. Český reprezentant v souboji podlehl indonéskému favoritovi jednoznačně dvakrát 8:21. Nedařilo se ani Kristíně Gavnholtové, která podlehla Němce Schenkové rovněž ve dvou setech.

Petr Koukal
zdroj: Letní olympijské hry

Koukal se kvalifikoval na olympiádu na poslední chvíli a více než rok po úspěšném boji s rakovinou se podruhé představil pod pěti kruhy. Vítěz aténských her, světový šampion z roku 2005 a dvanáctý hráč světa Hidajat mu však nedal příležitost.

Petr Koukal: Nedal mi jedinou šanci dostat se do zápasu. Nepovedlo se mi ho dostat pod tlak, ani jednou jsem nebyl ve vedení.

Šestadvacetiletý badmintonista z Hořovic hned od začátku obou setů prohrával. Snažil se riskovat, ale nehrál přesně a jeho míčky často končily těsně za kurtem. Naopak Hidajat nechyboval a posílal na soupeřovu polovinu nechytatelné smeče. Na zisk úvodní sady Indonésanovi stačilo 13 minut, v druhé Koukal vzdoroval o tři minuty déle.

Druhým Koukalovým soupeřem bude Španěl Pablo Abian. Z šestnácti dvou a tříčlenných skupin postoupí do play off jen vítězové, takže český badmintonista je už prakticky bez šance. "Šance nejsou velké," přitakal Koukal po utkání.

Gavnholtová dokázala v badmintonové Wembley Areně favoritce skupiny N Schenkové vzdorovat čtyřicet minut, ale nakonec jí podlehla ve dvou setech 18:21 a 14:21. Další soupeřkou české reprezentantky bude Larisa Grigová z Ukrajiny, kterou stejně jako Němku dosud nedokázala ani jednou porazit.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články