Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Australské vodní pólistky zesměšnily Británii 16:3 v druhém kole skupin

Londýn - Druhé kolo skupinových zápasů vodních pólistek znovu přineslo výborné zápasy, a to i přesto, že v nich de facto nejde o postup, ale v podstatě "jen" o to, kdo získá výhodnějšího čtvrtfinálového soupeře. Všech osm týmů totiž automaticky postupuje do čtvrtfinálových bojů.

Australské vodní pólistky
zdroj: Getty Images autor: Jeff J Mitchell

Výhodnou pozici do vyřazovací fáze si již zajistily favorizované týmy Austrálie a Ruska ve skupině B. Oba vyhrály i svůj druhý zápas - Austrálie neměla sebemenší problém s Velkou Británií, kterou zesměšnila 16:3, a Rusky zase porazily světové šampionky z Itálie v poměru 7:4.

To ve skupině A se pokračovalo v tradici obrovských dramat, která nabídl již první hrací den - stříbrné Američanky z Pekingu remizovaly se Španělkami 9:9 poté, co se vedení neustále přelévalo z jedné strany na druhou.

Maďarky v dalším famózním zápase (již v prvním thrilleru podlehly Američankám 13:14) vyhrály nad Číňankami rozdílem jediné branky 11:10. Výběr Číny sice v průběhu celého zápasu nikdy neprohrával, nicméně Maďarky obrátily stav zápasu v závěrečných minutách a rozhodly o vítězství svého týmu.

Výsledky turnaje vodních pólistek

Skupina A:

Maďarsko - Čína 11:10, Španělsko - USA 9:9.

Skupina B:

Rusko - Itálie 7:4, Austrálie - Velká Británie 16:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články