Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Americké volejbalistky přejely Brazílii, tleskal i Kobe Bryant

Londýn - Volejbalistky Spojených států vykročily velmi rázně za svou první zlatou medailí z olympijských her. Ve druhém skupinovém zápase si poradily se soupeřkami Brazílie. V legendární hale Earls Court je povzbuzovala i jedna z hlavních hvězd olympijských her, basketbalista Kobe Bryant.

Americké volejbalistky
zdroj: EPA autor: ROBERT GHEMENT

Američanky se ve svém vítězném zápase spoléhaly na vynikající výkon na síti, který podaly zvláště Hookerová a Akinradewová. Skvěle hrála i Nicole Davisová na pozici libera a i díky jejímu výkonu tak Spojené státy rozebraly obhájkyně zlata z Pekingu 3:1 na sety.

Skupinu B před Američankami nadále velmi těsně vedou Číňanky, které porazily výběr Turecka také poměrem 3:1. Nadále se naopak nedaří Srbkám. Úřadující mistryně Evropy prohrály i svůj druhý zápas, když podlehly korejskému celku 1:3 na sety, a postup do čtvrtfinále je tak pro ně dosti nereálný.

První pozici ve skupině A zatím suverénně okupují Rusky. Úřadující mistryně světa si naposledy poradily s výběrem Dominikánské republiky 3:1. V jednom z přímých soubojů o čtvrtfinále dnes tým Británie těsně porazil Alžírky 3:2. Italky zase potvrdily výborný vstup do turnaje, když porazily celek Japonska 3:1.

Výsledky 2. kola volejbalových skupin

Skupina A:
Dominikánská republika - Rusko 1:3, Alžírsko - Velká Británie 2:3, Itálie - Japonsko 3:1

Skupina B:
USA - Brazílie 3:1, Čína - Turecko 3:1, Srbsko - Jižní Korea 1:3 

 


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články