Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kilometr je zásadní, pětistovka zase srdcová. A olympiáda? Hlavně aby byla regulérní, přeje si Fuksa

Evropský šampionát skončil pro Martina Fuksu výtečně: dvěma zlatými medailemi. Český olympionik si pochvaloval průběh přípravy, která byla jedna z nejlepších v jeho kariéře. Vše ale směřuje k olympijským hrám v Tokiu a klasické kilometrové trati.

Martin Fuksa
zdroj: ČTK autor: Černý Vít
Je nám líto, video expirovalo.
Martin Fuksa hostem Sportovních zpráv ČT sport

Cení si hlavně zlata z kilometru, který je olympijskou disciplínou. "Je pro mě nejdůležitější," přiznává Fuksa. "Všechen trénink směřuju k němu, a když třeba porovnám nervozitu před finále na 500 a 1000 metrů, tak to bylo úplně někde jinde. Kilometr rozhodně bolí a trénink na něj není jednoduchý, pětistovka je zase moje srdcová záležitost," říká.

"Medaile jsou pro mě hnací motor, snažím se jít dál a dál," nechce ale usnout na vavřínech. Protože moc dobře ví, že mistrovství Evropy není středem letošní sezony, tím jsou olympijské hry. Letos Fuksa upravil i přípravu, místo soustředění v Portugalsku zamířil do Kolumbie a Kalifornie.

"Byla to jedna z nejlepších příprav za tu dobu, co kanoistiku dělám. Udělali jsme skvělý základ," pochvaluje si. Pro Tokio zvolil také novou loď, na níž zatím jel pouze na jedněch domácích závodech. 

A jaká teď bude jeho příprava? "Budu trénovat v Nymburku a Račicích s mojí tréninkovou skupinou, desátého července se přesuneme už do Japonska, kde budeme trénovat. Pak už pojedeme do Tokia," poodhaluje. "Na tamním kanále jsem se poprvé projel v roce 2019, podmínky byly zvláštní. Takže si hlavně přeju, aby to bylo regulérní," uzavírá Fuksa, který se na OH představí i se svým bratrem Petrem. "Je to splněný sen," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články