Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Katar by rád další velkou akci. Po MS ve fotbale chce hostit i olympiádu

Fotbalovým mistrovstvím světa by to nemuselo končit. Představitelé Kataru by chtěli uspořádat další velkou sportovní akci. Zálusk si dělají na olympijské hry, kvůli kterým už začali jednat s Mezinárodním olympijským výborem. Podle médií by mělo jít o pořádání nejbližších volných Her v roce 2032.

Loni se v Dauhá uskutečnilo atletické mistrovství světa, fotbalový šampionát uspořádá Katar v roce 2022. Do výstavby stadionů a infrastruktury investoval bohatý stát miliardy dolarů, vložené peníze by teď rád zúročil i prestižním ziskem olympijských her.

Za rok se budou konat odložené olympijské hry v Tokiu, pak budou následovat Paříž 2024 a Los Angeles 2028. Organizátora OH 2032 bude MOV vybírat v roce 2025. Zájem již vyjádřily Indonésie a Indie, o pořadatelství uvažují podle médií také Rusko, Španělsko a Německo. Hovořilo se rovněž o společném projektu Jižní a Severní Koreje, naopak Austrálie letos kvůli koronaviru kandidaturu pozastavila.

V neprospěch Kataru mohou hrát pracovní a ubytovací podmínky zahraničních dělníků, které jsou dlouhodobě terčem kritiky organizací na ochranu lidských práv. Atleti si zase na loňském MS stěžovali na průvan z klimatizace, při disciplínách mimo stadion naopak sportovce sužovalo úmorné vedro, i když se závodilo v hluboké noci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články