Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Judo bude na OH v Londýně pod českým dohledem

Londýn - Nejen sportovci budou reprezentovat Českou republiku na nadcházejících letních olympijských hrách v Londýně. Zajímavou pozici bude zastávat Vladimír Bárta, který byl jmenován technickým delegátem olympijských soutěží v judu. Judo, které patří do programu olympijských her od roku 1964, nabídne v Londýně celkem čtrnáct medailových disciplín. Po dobu sedmi soutěžních dnů se na olympijském tatami představí 386 judistů. Celé akci bude velet hlavní sportovní ředitel Mezinárodní federace juda Vladimír Bárta.

Olympijská hala pro judo
zdroj: ČT24

"Je to nejvyšší pozice z hlediska technického zařizování, určitě ne politická. A v organizování je olympiáda vrchol," říká Bárta. Soutěže juda v roce 2012 hostí londýnský areál s názvem ExCel, největší výstavní a kongresové centrum Londýna. Bude vůbec nejvytíženějším olympijským sportovištěm, uskuteční se zde 82 medailových soutěží.

"Myslím si, že judo bylo jedním z prvních vyprodaných sportů na olympiádě, zájem o něj je. Na místě bude deset tisíc lidí, ale olympiáda není o tom, kdo je na místě," dodává Bárta. České judo má pro olympijské soutěže už teď jistotu startu bronzového medailisty z mistrovství světa Lukáše Krpálka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články