Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Judista Pulkrábek vypadl na mistrovství světa ve druhém kole a OH se mu vzdálily

Judista David Pulkrábek vypadl na mistrovství světa v Budapešti v kategorii do 60 kilogramů ve druhém kole a zkomplikoval si boj o olympijské hry. Na úvod porazil Turka Saliha Yildize, ale následně po chybě prohrál s Kazachem Gusmanem Kyrgyzbajevem na ipon.

"Bohužel v posledním útoku, který byl velice dobrý, soupeř Davidův útok vyblokoval. David tam zapomněl ruku a Kazach ho upáčil," uvedl reprezentační trenér Petr Lacina a dodal, že Pulkrábek je v žebříčku pro OH na první nepostupové 19. pozici.

Podle českého svazu má ještě Pulkrábek na Tokio šanci. Pokud by jeho reprezentační kolega David Klammert v kategorii do 90 kg skončil na MS do pátého místa, postoupil by na olympijské hry přímo a Pulkrábek by se pod pěti kruhy představil na základě kontinentální kvóty.

Sedmadvacetiletý Pulkrábek, který byl před měsícem pátý na Grand Slamu v Kazani, usiluje o první start pod pěti kruhy. Pulkrábkovým maximem z pěti účastí na MS je předloňské třetí kolo z Tokia. Na dubnovém evropském šampionátu v Lisabonu vypadl hned v úvodním kole.

Mistrovství světa se letos koná jen sedm týdnů před vrcholem sezony v Tokiu, proto řada předních judistů chybí. Češi se musejí obejít bez tradičního lídra Lukáše Krpálka, který v nejtěžší kategorii neobhajuje titul z roku 2019. Jako jediný z Čechů má už vítěz z Ria olympijskou účast jistou. V týmu je celkem šest mužů a dvě ženy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články