Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrubá získala na hrách mládeže bronz v mezinárodní štafetě

Nanking - Česká výprava na olympijských hrách mládeže v Nankingu získala šestou medaili. O další cenný kov bronzové hodnoty se postarala výškařka Michaela Hrubá v netradičním mezinárodním závodě atletů na 8x100 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Atletka Hrubá získala v Nankingu už druhou medaili

"Vypadá stejně, ale má samozřejmě úplně jinou hodnotu. Byla to legrace a záleželo na tom, jak se vylosovaly týmy. Medaili věnuji všem našim atletkám, které se sem dostaly. Dám ji na svaz, ať ji mohou někde vystavit," řekla stříbrná medailistka z nedávného juniorského mistrovství světa, jež v Číně ve své disciplíně získala rovněž bronz.

Do neobvyklého závodu nastoupily týmy, do kterých byli atleti rozděleni losem bez ohledu na národnost a disciplínu. Všichni pak běželi štafetu na 8x100 metrů. Podobnou soutěž absolvovali i moderní pětibojaři, kteří závodili v mezinárodních dvojicích. Martin Vlach skončil s Ukrajinkou Polkiščukovou pátý, Jolana Hojsáková byla s Rusem Lifanovem šestá.

Je nám líto, video expirovalo.
Překážkářka Vokálová se postarala na Hrách o překvapení, byla čtvrtá

Z kvalifikace postoupila Tereza Vokálová jen těsně, ve finále závodu na 400 metrů překážek se však blýskla skvělým výkonem. Česká reprezentantka si o více než půl minuty vylepšila osobní rekord a časem 59,76 sekundy obsadila konečné čtvrté místo. Na medaili ztratila více než vteřinu.

Vokálová se tak poprvé v kariéře dostala pod hranici jedné minuty. "Říkala jsem si, že bych mohla být třeba předposlední, ale čtvrté místo jsem skutečně nečekala," řekla Vokálová.

Nedařilo se naopak českým beachvolejbalistkám Kristýně Adamčíkové a Kateřině Valkové, které vypadly ve čtvrtfinále s Němkami Sarah Schneiderovou a Lisou Arnholdtovou. Přitom český pár do zápasu vstoupil dobře a první set ovládl 21:19, jenže zbylé dvě sady mu vůbec nevyšly a prohrál je 13:21 a 9:15.

"Mohly jsme vyhrát. První set tomu nasvědčoval a všechno fungovalo. Kdybychom neudělaly zbytečné chyby, tak jsme v semifinále mohly být," řekla po utkání Adamčíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články