Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Horáčkovou nabudilo před olympiádou deváté místo v Turecku. Směřujeme vše k Paříži, říká

Lukostřelecká mistryně světa Marie Horáčková byla během letní sezony ze svých výkonů nešťastná, protože od sebe chtěla víc. Deváté místo z víkendového Světového poháru v Turecku jí ale před olympijskými hrami v Paříži, na které se po krátké pauze začne intenzivně připravovat příští týden, dodalo sebevědomí.

Marie Horáčková
zdroj: Český lukostřelecký svaz

"Antalya mi ukázala, že umím a že je to fakt jenom o hlavě. Srovnat si to v ní a být trošku víc v klidu. A taky se oprostit od nějaké pozornosti, která na střelnici panuje, a jet si to svoje," uvedla Horáčková, jež na předchozích Hrách v Tokiu obsadila 33. místo.

Šestadvacetiletá plzeňská závodnice letos poprvé absolvovala sérii halových závodů v zahraničí i kompletní program SP. V květnu v Koreji ani nepostoupila z kvalifikace. "Tam mi přišlo, že jsem si sáhla na nějaké dno. Ale říkám si, že se aspoň máme od čeho odrazit," řekla první česká medailistka z lukostřeleckého MS v samostatné historii.

Nevýrazné výsledky z úvodu sezony včetně 17. příčky z evropského šampionátu přisuzuje i tomu, že se spolu s otcem a trenérem v jedné osobě Zdeňkem snaží ladit formu až na Paříž. "Věděli jsme, že formu nechceme šperkovat na začátek května, protože potom by bylo hrozně těžké to nafázovat do olympiády. Takže si myslím, že to vlastně jde krůček po krůčku a směřuje to k vrcholu, který bude za pár týdnů," prohlásila.

Nezvyklý formát

Členka vysokoškolského centra Victoria se v Paříži bude muset stejně jako zbývajících 63 závodnic vyrovnat s nezvyklým formátem individuální soutěže. "Pro nás je to hodně specifické, program je ohromně roztahaný. Normálně nám závod trvá šest dnů, zatímco tady mnohem déle. Už jenom to, že teď nevíme, kdy budeme mít eliminace, je taky hrozně jiné. I to, že se od prvního souboje střílí na pódiu, což má jiný rytmus," řekla.

Ve francouzské metropoli se Horáčková představí také v závodě smíšených dvojic, protože na poslední chvíli vybojoval olympijské místo i Adam Li. "Já jsem to obrečela, na chvíli jsem nemluvila. Pro českou lukostřelbu to je zase další věc, která ji posouvá nahoru," uvedla Horáčková, jež se na týmovou soutěž velmi těší. Nedávno v ní na závodech ve Slovinsku vybojovala s Richardem Krejčím stříbro.

Říjnový senzační titul mistryně světa jí podle očekávání ve světě lukostřelby otevřel dveře. "Vlastně jsem nemusela nic dělat. Oni přišli sami s tím, že jsem je výkonem v Berlíně evidentně hodně ohromila. Tři roky budu dostávat luky, každý rok minimálně dva, a sady šípů. To je takový nejvíc spotřební materiál, o který se od teď nemusím starat. To je příjemné," uvedla Horáčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články