Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zlatá medaile? To už bych asi chtěl moc, říká Krpálek

Baku - Judista Lukáš Krpálek se sice v Baku nestal potřetí za sebou mistrem Evropy, přesto se z Ázerbájdžánu vrátí spokojený. V soutěži, která byla součástí Evropských her, získal stříbro a domů v pondělí odletí se dvěma medailemi. A umístění na stupních vítězů bylo i s ohledem na zdravotní problémy z loňského roku jeho hlavním cílem.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Jsem rád, že se turnaj povedl a získal jsem medaili. Před začátkem jsem říkal, že každá bude úžasná. Myslím si, že to byl dobrý návrat na žíněnku, a určitě je i v čem se zlepšovat. Doufejme, že si schovám odvetu na větší závod, než je tenhle. Na mistrovství světa nebo olympiádu," řekl Krpálek, který ve finále prohrál s Nizozemcem Henkem Grolem.

"Je pravda, že zlatá medaile je zlatá, ale to už bych asi chtěl moc, kdybych se potřetí za sebou stal mistrem Evropy," pousmál se. Přestože přímo v aréně dostal jen jednu medaili, následně mu pořadatelé předali ještě jednu.

"Jsem rozhodně rád, že se mi povedlo vybojovat medaili na prvních Evropských hrách, svým způsobem byl turnaj něčím jiný. Vážím si ale každé medaile, kterou vybojuju. Ať je z mistrovství Evropy, nebo světa, na tom už tolik nezáleží," řekl Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálový souboj judistů Krpálka s Grolem v Baku

Nyní se bude připravovat na mistrovství světa, které se uskuteční koncem srpna v Astaně. "Tam bych chtěl vybojovat další medaili. Nejdůležitější ale bude olympiáda příští rok," podotkl. Před MS měl ještě startovat na univerziádě v jihokorejském Kwangdžu. Nakonec se ale rozhodl, že tam nepojede. I kvůli hrozbě nákazy respiračním koronavirem MERS.

"Řekl jsem, že to pro mě není důležitý turnaj na to, abych něco riskoval. Druhý důvod bylo, že bych byl měsíc a čtvrt pryč. Měl jsem přelétat z Baku do Koreje a odtud do Japonska na společné soustřední před mistrovstvím světa. Tímhle jsem získal týden oddechu. Vrátím se do Česka," řekl Krpálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články