Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sýkorová ani Mazurová do finále malorážky neprošly

Baku - Finále malorážky na 3x20 ran bude na Evropských hrách bez české účasti. Nikola Mazurová ani bronzová olympijská medailistka z Londýna Adéla Sýkorová, která patřila mezi adeptky na cenný kov i v Baku, v kvalifikaci neuspěly.

Finále střeleckých soutěží v Baku
zdroj: ČT sport

Sýkorová začala kvalifikaci výborně a po 20 ranách vleže jí patřila šestá příčka. Po položce vkleče ale vypadla z postupových pozic na 17. místo a po stojce skončila pětadvacátá. Dvacetiletá Mazurová se naopak posouvala vzhůru a nakonec obsadila 13. místo. Od finálové osmičky ji dělily dva body, Sýkorová ztratila na postup sedm bodů.

"Dala jsem tři osmičky, o kterých jsem vůbec nevěděla. Bylo to hodně těžké. Vleže, ze začátku, začal foukat vítr a já jsem se v tom ztratila. Než jsem se našla, tak mi to trvalo nějakých osm ran," řekla zklamaná Mazurová. "Jsou to jen dva body, jedna osmička. Spíše mě to mrzí proto, že o těch špatných nevím. Kdybych udělala chybu, o které vím, tak si řeknu: Dobře, stane se," dodala.

Sýkorová nastřílela ještě o pět bodů méně. "Jsem z toho trošku rozpačitá. Musím přijít na to, co se tady dělo, a vzít si z toho nějaké ponaučení. Ale nehroutím se z toho, život jde dál. Závodů ještě bude...," uvedla Sýkorová. Přestože v Baku na supermoderní střelnici nefoukal takový vítr jako o den dříve, české střelkyně podle reprezentačního kouče Vladislava Šaňáka doplatily na nevyzpytatelné poryvy větru.

"Hodně dobře jsem nezačala, mohlo by to být i lepší, ale výhoda byla, že jsem rány viděla. Věděla jsem o chybách vkleče, měla to pod kontrolou. Vleže jsem měla úseky, kdy jsem měla třeba tři rány v grupetu a nevěděla, proč tam jsou," řekla Sýkorová. Následně tak nevěděla, jak co upravovat. "No a vestoje jsem byla úplně ztracená. Byly tam dobře vystřelené rány, devítky, všechny naskládané v jednom místě, vyštelovala jsem to dioptrem - a byly zase úplně někde jinde," dodala.

Čeští reprezentanti Naim Ashhab a Martin Pelc postoupili do šestičlenného finále synchronních skoků na trampolíně. V kvalifikaci obsadili v konkurenci jedenácti dvojic páté místo. Hned po úvodním zápase skončil turnaj i pro třetího boxera Daniela Táborského, který v kategorii nad 91 kg prohrál s Bělorusem Janem Sudzilovským. "Mrzí mě to, nebyl to úplně stoprocentní výkon. Ve druhém a třetím kole jsem malinko tuhnul. Možná se na mě podepsala nervozita z prvního velkého turnaje. Nevyšlo to, ale bylo to o kousek," řekl dvaadvacetiletý Táborský, který u všech rozhodčích prohrál v součtu kol 28:29. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sýkorová a Mazurová do finále neprošly
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články