Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sychrovi boj o medaile ani Rio nevyšel, skončil pátý

Baku - Sportovní střelec Jan Sychra skončil na Evropských hrách v Baku ve skeetu pátý. Nevyšel mu rozstřel čtyř závodníků o postup do bojů o medaile. Sychra v semifinále ze 16 střel udělal dvě chyby a v rozstřelu netrefil čtvrtý terč. Předtím v dvoudenní kvalifikaci v silném větru minul jen dvakrát. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sychra skončil ve skeetu v Baku pátý

"Měl jsem to hodně blízko, ještě blíže než na Světovém poháru v Al-Ajnu a na Kypru, ale prostě nemám štěstí. Chtěl jsem to v tom větru střelit rychle, aby to bylo na tutovku. Bylo to hop, nebo trop, bohužel to bylo trop," řekl Sychra. Ve 46 letech nejstarší člen české výpravy v Baku nezvládl rozstřel v této sezoně již potřetí.

Nepříznivé povětrnostní podmínky panovaly i v dopolední části kvalifikace, kdy si s nimi ale poradil a do semifinále postoupil na děleném druhém místě. "V základní části vítr na výsledky moc vliv neměl, ale ve finále se to projevilo," řekl šestačtyřicetiletý Sychra, který je v Baku nejstarším členem české výpravy. "Z pátého místa nejsem v této konkurenci zklamaný, ale byl bych radši, kdybych měl kvóta plac nebo placku, nejlépe obojí," uvedl Sychra.

Sychra: Nebojím se, že bych to psychicky nezvládl

Další šanci zajistit si účast na olympijských hrách v příštím roce bude mít na mistrovství Evropy v červenci, kde budou ve hře tři místa pro Rio. "Plán zůstává stejný, budeme se snažit urvat to tam. Budeme bojovat, nic nekončí," řekl účastník čtyř olympijských her. "Kvóta plac je můj letošní cíl. Když se mi to nepodaří, budu zvažovat konec aktivní kariéry, protože motivace nebude taková. Nechci ale předbíhat. Uvidíme, ještě mám několik šancí a doufám, že ten nahoře bude při mně stát," uvedl.

I když mu je 46 let, s motivací problém nemá. "Tou je Rio. Už to ale dělím padesát na padesát mezi normální život, rodinu a sport. Manželka už se mě ptá, zda jsem připravený skončit a zda to mám v hlavě nastavené. Má z toho trošku obavy, abych to psychicky zvládnul, ale já se toho nebojím. Dělám to 30 let a člověk už je přece jen trošku psychicky opotřebovaný," řekl Sychra.

Libovolná malorážka 3x40 ran:

1. Sauveplane (Fr.) 456,2, 2. Gorša (Chorv.) 454,0, 3. Bubnovič (Běl.) 444,5. Skeet - finále: Luchini (It.) - Nilsson (Švéd.) 16:14, o 3. místo: Kemppainen (Fin.) - Hansen (Dán.) 15:13, 5. Sychra, ...v kvalifikaci 16. Tomeček (oba ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články