Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sychra a Jahodová skončili v Baku ve skeetu šestí

Baku - Střelci Jan Sychra a Libuše Jahodová obsadili na Evropských hrách v Baku šesté místo v soutěži smíšených družstev ve skeetu. Z kvalifikace postoupili po rozstřelu, v němž Sychra zdolal Rusa Valerije Šomina, z šestičlenného semifinále ale už česká dvojice do medailových bojů neprošla.

V základní části byl Sychra v první sérii stoprocentně úspěšný, v druhé z 25 střel minul jen jednou. Jahodová si připsala tři a šest chyb. "Vítr mi dal zabrat a bylo to náročné i na hlavu. Rozhodila mě jedna chyba, nedokázala jsem se poté zkoncentrovat," uvedla.

Sychra ale následný rozstřel o poslední postupové místo do semifinále zvládl, v sezoně se mu to přitom povedlo poprvé. Předtím v něm neuspěl dvakrát na Světovém poháru ani v nedělní individuální soutěži v Baku.

V semifinálové skupině Sychra netrefil poslední tři holuby, celkem čtyřikrát chybovala také Jahodová a Češi skončili za týmy Francie a Itálie, která bude bojovat o zlato s Kyprem. O bronz se s Francií utká slovenská dvojice. "Cíl byl semifinále, takže musíme být spokojeni," prohlásila Jahodová.

"Mrzí to, byla to moje chyba. Stejná jako v neděli. Asi jsem měl strach z dvojstřelu na (stanovišti) pětce," řekl Sychra. "Hlavní bylo dostat se do finále, což se nám povedlo. Odmakali jsme to a užili si to, to je hlavní," uvedla Jahodová.

Dvojici Jindřich Dubový, Tereza Přibáňová se v týmové soutěži ve střelbě ze vzduchové pistole nedařilo, v kvalifikaci obsadili poslední 17. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články