Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Řeháčková s Gálovou dohrály v Baku ve čtvrtfinále

Baku - Plážové volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Gálová obsadily na Evropských hrách v Baku dělené páté místo. Jejich pouť turnajem skončila ve čtvrtfinále, v němž je porazila 2:0 litevská dvojice Ieva Dumbauskaiteová, Monika Povilaityteová. Oba mužské páry shodně vybojovaly postup do osmifinále. 

Plážový volejbal
zdroj: ČT4

Český pár v prvním setu promarnil vedení 8:4, soupeřky rozhodly o zisku první sady sérií sedmi vyhraných míčů od stavu 12:13. Po vítězství 21:17 měly litevské mistryně světa do 19 let z roku 2012 a loňské finalistky MS do 21 let druhou sadu pod kontrolou od samého počátku a dovolily českým volejbalistkám uhrát jen 14 míčů.

"Zápas rozhodl jejich dobrý servis. Nehrály úplně na esa, ale měly jsme s tím problémy. Ony se chytly a nenápadně nás upodávaly," řekla Řeháčková. "Měly i výškovou převahu, kterou jsme se snažily nahradit bojovností, ale dnes se nám to tolik nedařilo jako v jiných zápasech," doplnila Gálová.

Česká dvojice se dala dohromady speciálně pro Evropské hry, i proto byly s výsledkem na kurtech u Kaspického moře spokojené. "Když jsme sem jely, tak jsme takový výsledek nečekaly," přiznala Gálová. "Dělené páté místo je pro nás velký úspěch," zhodnotila Řeháčková.

Muži nejhůře devátí

Nejhůře deváté místo obsadí v plážovém volejbalu Robert Kufa s Janem Dumkem i Jan Hadrava s Přemyslem Kubalou. Oba páry nejprve zakončily boje v základních skupinách shodně porážkami 1:2, v prvním kole play-off ale rovněž po třísetových bitvách a s nejmenším možným rozdílem skóre v tie-breaku vybojovaly postup do osmifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Beachvolejbalistky Řeháčková s Gálovou dohrály v Baku ve čtvrtfinále

Hadrava s Kubalou otočili výsledek proti španělské dvojici Francisco Alfredo Marco, Christian García, třetí set vyhráli 15:13 a v sobotu se pokusí proklouznout do čtvrtfinále přes dosud neporažené Italy Alexe Ranghieriho s Enricem Rossim.

"Jsem rád, že jsme postoupili do šestnáctky. Italové budou papíroví favoriti, ale když budeme hrát jako dnes, s bojovností, a sem tam budeme mít trošku štěstíčka, tak věřím, že je potrápíme a vyhrajeme," řekl Hadrava. "Ranghieri občas hraje laxně a vypouští některé balony, tak snad toho využijeme," dodal.

Kufa s Dumkem udolali v rozhodující sadě řecký pár Georgios Kotsilianos, Nikos Zupanis 16:14 a jejich dalšími soupeři budou Švýcaři Alexei Strasser a Gabriel Kissling. "Je to úžasné. Podruhé jsme hráli na centr kurtu a podruhé jsme vyhráli. Navíc proti soupeři, proti kterému jsem si nebyl vůbec jistý. Ale zvládli jsme to perfektně a postoupili jsme, což je super," řekl Kufa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články