Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kubala s Hadravou postoupili v Baku do semifinále

Baku - Beachvolejbalisté Přemysl Kubala a Jan Hadrava si na prvních Evropských hrách zahrají o medaile. Český pár ve vyřazovací části v Baku vyhrál oba zápasy a v semifinále narazí na Lotyše Martinse Plavinše a Haraldse Regžu. Robert Kufa s Janem Dumkem dohráli v osmifinále, Švýcaři Alexei Strasser a Gabriel Kissling je porazili dvakrát 21:18.

Jan Hadrava a Přemysl Kubala
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Jednačtyřicetiletý Kubala s o 17 let mladším Hadravou, který na písek přešel po sezoně v šestkovém francouzském klubu Nantes, předvedli v semifinále se Švýcary Marcem Krattigerem a Sebastienem Chevallierem skvělý obrat. V prvním setu prohrávali 14:20, odvrátili devět setbolů, a zvítězili 25:23 a 21:17.

"Jsem strašně šťastný, že se nám podařilo postoupit. Na turnaj jsme se dostali jako náhradníci, vůbec jsme zde neměli startovat. Prošli jsme si těžkými zápasy a zdravotními komplikacemi, takže je pro nás obrovská čest zahrát si ve Final Four," řekl Kubala, který měl problém s úpalem.

Podobný obrat předvedli čeští hráči v osmifinále po prohraném prvním setu s italskou dvojicí Alex Ranghieri, Enrico Rosso. I když v úvodním dějství uhráli jen 12 bodů, druhé zvládli 21:19 a v tie-breaku je nezlomila ani ztráta 8:11.

Petra Trdličková ve střelbě ze sportovní pistole skončila jedenáctá o jediný bod za finálovou osmičkou, její kolega Jindřich Dubový v libovolné pistoli obsadil 16. místo stejně jako Libuše Jahodová ve skeetu.

Po první dnu kvalifikace mužského skeetu se dělí o druhé místo Jan Sychra. Šestačtyřicetiletý brokař udělal jedinou chybu ze 75 pokusů, stejné skóre má i dalších šest střelců, stoprocentní bilanci si udržel jen Dán Jesper Hansen. Jakub Tomeček je se čtyřmi chybami na 22. místě a s malou šancí na šestičlenné finále.

V Baku neuspěl ani poslední zástupce českého boxu. Martina Schmoranzová se hned na úvod utkala s hlavní favoritkou a úřadující světovou šampionkou Anastasií Beljakovovou z Ruska a prohrála jednoznačně 0:3 na body.

"Plán byl takový, že se budu více tlačit, přebírat jí místo a mít více kombinací. Nic z toho mi ale od prvního kola nešlo," řekla Schmoranzová, které bylo hned po skončení duelu jasné, že pro ni turnaj skončil. "Ruska byla porazitelná, já jsem vytuhla. Psychika. I když jsem se snažila, bylo to jasné. Jen ve třetím kole se mi ji podařilo dvakrát trefit na bradu, ale to bylo málo," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články