Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mazurová po bronzu: Medaile je třešničkou. Hlavní je místo na olympiádě

Poprvé na velké seniorské akci slyšela svoje jméno při vyhlašování medailistů. Sportovní střelkyně Nikola Mazurová na Evropských hrách v Minsku vybojovala bronz, ale sama uznala, že více si váží jiného úspěchu: získaného účastnického místa na olympijské hry v Tokiu 2020.

"Možná je blbé to takhle říct, ale kvóta do Tokia je pro mě víc. Medaile je třešnička, bonus navíc," řekla Mazurová.

Jistotu účastnického místa pro hry v Tokiu získala již v průběhu finále, přestože ve hře bylo jen jedno. "Tušila jsem to. Znám holky a vím, kdo to má vystřílené a kdo ne. Poté, co tři vypadly, tak jsem tam zůstala sama a věděla jsem, že místo získám. A byla jsem fakt šťastná," přiznala.

Ve finále vzduchové pušky ale v té chvíli zůstaly ještě čtyři soupeřky. "Radovala jsem se, ale na druhou stranu jsem nechtěla závěr nechat jen tak být. Chtěla jsem to dojet až do konce a snažila se střílet dobře," podotkla čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka.

Je nám líto, video expirovalo.
Puškaři Nepejchal i Mazurová vystříleli na Evropských hrách bronz

Mazurová do osmičlenného finále postoupila z šestého místa a nakonec ji dělilo jen devět desetin bodu od postupu do boje o zlato. "Byl to hodně náročný závod, asi nejtěžší v životě, co jsem kdy střílela. V kvalifikaci to nešlo snadno, neměla jsem dobrou stabilitu, hodně mi to létalo. I přesto jsem to ale zvládla a jsem ráda, že jsem nepustila žádnou velkou chybu. Bylo to hodně vydřené," řekla.

Rodačka z Rychnova nad Kněžnou startovala i na předešlých Evropských hrách v Baku, kde byly podmínky pro střelce lepší. "Ze zdejší střelnice jsem byla trošku zklamaná. Je nová, ale docela malá. Jsou tady stísněné prostory, terče nejsou moc osvětlené. Nejsem na to moc zvyklá, uvidíme, co v malorážce," uvedla Mazurová, které se ale jinak v Bělorusku líbí. "Je to tady pěkné, vesnice dobrá, vaří dobře, jsem spokojená," pousmála se.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články