Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do Paříže pojede devět českých střelců, díky žebříčku i pistolář Rampula a skeetařka Šumová

Na olympiádě v Paříži bude soutěžit devět českých střelců. K dříve získaným sedmi účastnickým místům přibyla další dvě jména po uzávěrce kvalifikačních olympijských žebříčků, díky nimž si start pod pěti kruhy oficiálně zajistili i pistolář Matěj Rampula a skeetařka Barbora Šumová. Podobu nominace ještě musí definitivně potvrdit domácí svaz.

Matěj Rampula
zdroj: Profimedia autor: Cchao I-ming

Rampulovi během kvalifikačního období opakovaně těsně unikl takzvaný kvótaplac ve střelbě z rychlopalné pistole, ale v konečném rankingu byl díky vyrovnanosti výkonů na šestém místě jasně nejlepší ze sportovců, kteří dosud účastnické místo nevybojovali.

Ze žebříčku se kvalifikovali dva střelci, s českým reprezentantem se dostalo i na 17. muže pořadí Massima Spinelliho z Itálie.

Je nám líto, video expirovalo.
Střelecká výprava do Paříže se rozšířila o Rampulu i Šumovou

Čtyřiadvacetiletý Rampula v týmu pro OH doplnil Martina Podhráského, který účast v rychlopalné pistoli vybojoval na loňských Evropských hrách.

Devětadvacetileté Šumové stačilo i 15. místo v kvalifikačním žebříčku, v redukovaném pořadí byla druhá za Assem Orynbajovou z Kazachstánu. V nominaci skeetu doplní Jakuba Tomečka, s kterým bude moci startovat v Paříži i v disciplíně mix.

Vedle Podhráského a Tomečka získali v průběhu kvalifikačního období účastnická místa také puškaři Jiří Přívratský, František Smetana, Petr Nymburský a Veronika Blažíčková a také brokař Jiří Lipták, který bude v Paříži obhajovat zlatou olympijskou medaili v trapu.

Dvaačtyřicetiletý střelec má před sebou třetí hry stejně jako Podhráský a Tomeček, podruhé se pod pěti kruhy představí Přívratský, Nymburský a Šumová. Blažíčková, Smetana a Rampula budou debutovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články