Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do Lausanne míří další část výpravy na ZOH mládeže, rychlobruslařka Kuršová získala stříbro

Druhá část výpravy na zimní olympiádu mládeže vyrazila do švýcarského Lausanne. Třiatřicet sportovců včetně pátého nejlepšího juniora z loňského evropského šampionátu v silniční cyklistice Mathiase Vacka se bude chtít u Ženevského jezera porvat o cenné kovy. Stříbro získala ve Svatém Mořici rychlobruslařka Zuzana Kuršová.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Lausanne míří další část výpravy na ZOH mládeže

Vacek kombinuje cyklistiku s během na lyžích. Loni byl na olympijském festivalu mládeže čtvrtý. "Jsem ve velmi dobré formě, určitě se pokusím jet o mediali. Příprava byla dobrá, potrénovali jsme, co šlo," ubezpečil.

V dalších dnech se bude hrát v Lausanne turnaj hokejistek, na kterém budou chtít Češky navázat na stříbro svých předchůdkyň. "Bude to těžký, protože máme ve skupině Švýcarky a Japonky, a ty nám asi budou nejvíc zatápět," zamyslela se reprezentantka Lucie Gruntová.

Česká výprava má zatím tři medaile – dvě zlaté a jednu bronzovou. O všechny tři se postarali hokejisté. Netradiční variantu 3 na 3 hrály na olympiádě mládeže mezinárodní týmy, které tvořilo vždy třináct hráčů ze třinácti zemí.

Rozhodující stopu v utkání o bronz hrál Matyáš Šapovaliv, který bitvu rozhodl dvě vteřiny před koncem a vystřelil týmu medaili. O zlato se postarali brankáři – mezi chlapci slavil Štěpán Maleček, k triumfu dívčího družstva zase pomohla Zuzana Trnková.

Je nám líto, video expirovalo.
Rychlobruslařka Kuršová skončila v závodě s hromadným startem druhá

Kuršová byla ve Svatém Mořici druhá

Rychlobruslařka Zuzana Kuršová vybojovala stříbrnou medaili. Šestnáctiletá členka NowiS Teamu trenéra Petra Nováka byla na venkovní dráze na zamrzlém jezeře ve Svatém Mořici druhá v závodu s hromadným startem.

Otrokovická rychlobruslařka Kuršová získala na olympiádě mládeže první medaili pro Česko do oficiálního hodnocení zemí. Ve středu se radovali ze zlata Štěpán Maleček a Zuzana Trnková a z bronzu Matyáš Šapovaliv, kteří byli členy mezinárodních hokejových týmů ve formátu tři na tři.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články