Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česko má po 13 letech olympijské místo v lukostřelbě, opět zásluhou Horáčkové

Po 13 letech bude mít Česko na olympijských hrách zastoupení v lukostřelbě. V posledním kvalifikačním turnaji pro Tokio totiž uspěla Marie Horáčková a může tak navázat na svou zesnulou matku Barboru, účastnici Her v Pekingu 2008.

Je nám líto, video expirovalo.
Horáčková vybojovala pro Česko místo na OH v Tokiu

Třiadvacetiletá Marie Horáčková vybojovala pro Česko olympijské místo na turnaji v Paříži. V rozhodujícím boji porazila ve čtvrtfinále Mongolku Urantungalag Bishindeeovou.

"Je to skvělé a zatím nepopsatelné, protože si myslím, že mi všechno dojde až časem," řekla Horáčková v rozhovoru pro sociální sítě lukostřeleckého svazu. "Bylo to úplně jiné než jiné závody a musela jsem víc pracovat mentálně," doplnila členka klubu LK Arcus Plzeň.

Za postup děkovala tátovi a zároveň svému trenérovi Zdeňkovi. "Byl tady na první tři souboje, ale potom musel odletět," vysvětlila Horáčková. "Děkuji všem, kteří mi drží palce a fandili, toho si moc cením - trenérům, fyzioterapeutům a mentální koučce," dodala.

Na olympiádě v Pekingu startovali Barbora Horáčková, která před třemi lety ve 49 letech zemřela, a Martin Bulíř. Oba vypadli v 1. kole.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články