Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budu mít teď ještě větší motivaci, raduje se z úspěchu Holasová

Sportovní gymnastka Aneta Holasová se na závěr Evropských her postarala české výpravě o překvapivou stříbrnou medaili. Sama osmnáctiletá sportovkyně nemohla cennému kovu z prostných uvěřit, ale zkušenosti a úspěch ze závodu ji prý budou motivovat v kvalifikaci na olympijské hry.

Aneta Holasová se stříbrnou medailí z prostých
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Holasová tak ukončila třináct let dlouhé čekání českých gymnastů na umístění na stupních vítězů na kontinentálních akcích. Naposledy se to podařilo Martinu Konečnému a Janě Šikulové na mistrovství Evropy v roce 2006.

"Musím se přiznat, že tomu stále nemůžu uvěřit a nedochází mi to. Je to úplně dokonalý pocit a mám z toho obrovskou radost," řekla Holasová několik desítek minut po životním úspěchu. "Od prvního místa mě nedělilo moc, ale za stříbro jsem hrozně ráda," doplnila.

Osmnáctiletá gymnastka se v prostných představila jako první a poté musela čekat na známky pěti soupeřek. Ze svého výkonu měla ale dobrý pocit.

Je nám líto, video expirovalo.
Aneta Holasová získala v prostných stříbrnou medaili

"Doufala jsem, že by z toho mohly být stupně vítězů. Záleželo na rozhodčích, jak obodují další soutěžící, ale já jsem podala dost dobrý výkon, takže jsem doufala, že to vyjde," řekla Holasová, která se v Bělorusku představila v prostných třikrát a neustále se bodově zlepšovala. "Jsem ráda, že mě i rozhodčí ohodnotili dobře," uvedla.

Holasová dnes získala 12,966 bodu, což je v prostných její životní maximum. Například na letošním mistrovství Evropy ve Štětíně by tato známka ve finále stačila na osmé místo. Z elitní devítky v Minsku startovaly pouze dnes šestá Denisa Golgotaová z Rumunska a Ruska Angelina Melnikovová, která ale do finále neprošla.

"Oproti mistrovství Evropy tady pár holek chybí, protože se připravují na mistrovství světa, kde bude o hodně větší konkurence," uvedla Holasová, která se také chystá v říjnu do Stuttgartu. Šampionát bude hlavní kvalifikační akcí pro olympijské hry v Tokiu 2020.

Úspěch z Minsku je pro ni velkým povzbuzením. "Získala jsem tady mnoho cenných zkušeností a teď budu mít ještě větší motivaci. Chci do toho dát všechno," řekla Holasová, jež se proto soustředí na víceboj. Do Japonska z něj postoupí 20 nejlepších.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články