Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Bronz a letenka do olympijského Tokia. Střelkyně Šumová uspěla na mistrovství Evropy

K bronzové medaili se na mistrovství Evropy v italském Lonatu prostřílela Barbora Šumová. Česká sportovní střelkyně si tak ve skeetu zajistila místo pro olympijské hry v Tokiu. Šumová je v pořadí šestá, kdo se z Čechů na Hry kvalifikoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Střelkyně Šumová se kvalifikovala na Hry do Tokia

Čtyřiadvacetiletá skeetařka v Itálii dosáhla největšího úspěchu v kariéře. Do šestičlenného finále postoupila z pátého místa, v bojích o medaile nastřílela 42 bodů a nestačila jen na dvě soupeřky. Titul obhájila Slovenka Danka Barteková, stříbro získala Andri Eleftheriuová z Kypru.

"Je to můj největší úspěch v kariéře a splněný sen. O olympiádě jsem snila, už když jsem začínala střílet, ale přiznám se, že jsem v jeho naplnění ani nedoufala. Teď je skutečností. Po závodě a dopingové kontrole jsem si to ani nestihla užít, teprve mi pomalu dochází, co se mi podařilo," řekla Šumová deníku Právo.

"Začátek finále mi vůbec nevyšel, prvních deset ran bylo hrozných. Ale chytila jsem se včas a trefovala, takže z toho byla bronzová medaile a účastnické místo pro olympijské Tokio," dodala Šumová, bronzová medailistka z juniorského MS v roce 2014.

Šumová v Lonatu navázala na sobotní úspěch Jiřího Liptáka, jenž vyhrál disciplínu trap. Medaili stejné hodnoty převzala členka brněnské Komety už v červnu na Evropských hrách v Minsku, kde byla třetí v soutěži mixů s Jakubem Tomečkem.

Majitelka řady medailí z ME, světových šampionátů i bronzu z londýnské olympiády Barteková na brokařském mistrovství Evropy získala již čtvrté individuální zlato. Eleftheriuovou porazila o jediný zásah.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Lonatu (Itálie):

Skeet:

Ženy: 1. Barteková (SR) 56, 2. Eleftheriuová (Kypr) 55, 3. Šumová, ...v kvalifikaci 18. Šindelářová, 20. Skalická.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články