Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Australští plavci se nezúčastní slavnostního zahájení olympiády v Riu

Sydney - Australští plavci se po špatných výsledcích na minulé olympiádě nezúčastní slavnostního zahájení her v Riu de Janeiru. Rozhodl o tom reprezentační kouč Jacco Verhaeren, který raději udrží celý tým pohromadě a nechá mu klid na přípravu na závody. Ty začnou jen pár hodin po ceremoniálu v sobotu 6. srpna.

Plavání
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Australské plavání na minulých hrách v Londýně 2012 získalo jedinou zlatou medaili, což byl nejhorší výsledek za posledních 20 let. Loni na mistrovství světa v Kazani už Australané posbírali sedm titulů, ale stále zaostávají za hvězdnou reprezentací USA. Právě aby se vrátili na post světových jedniček, najali v říjnu 2013 zkušeného nizozemského kouče Verhaerena. 

A ten v Sydney při prezentaci oblečení olympioniků pro Rio prozradil, že plavci budou v průvodu na stadionu Maracaná chybět. "Podle mě je důležité zůstat pohromadě jako tým. Tomu všechno podřídíme a jako tým se pak zúčastníme slavnostního zakončení her," řekl Verhaeren.

Připomněl také, že druhý den po zahájení už začnou rozplavby a celkově je program plaveckých závodů netradiční. Rozplavby nejsou dopoledne, ale od 13:00 místního času a finálový blok až od deseti hodin večer. Australský olympijský výbor rozhodnutí plavců akceptoval stejně jako například dvojnásobný mistr světa z Kazaně znakař Mitch Larkin. "Je to od něj docela profesionální, naším cílem je přece závodit. Tohle je jedna z obětí," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články