Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zraněný motocyklový závodník Šembera bude na Vánoce doma

Brno – Na vánoční svátky do Brna k rodičům se v pátek vrátil motocyklový závodník Lukáš Šembera, čtvrt roku po nešťastné havárii při exhibičním závodě pitbiků. Sedmnáctiletý mladík má po nehodě ochrnuté dolní končetiny a je při pohybu odkázán na invalidní vozík. V nemocnici v Praze-Motole strávil poslední dva měsíce a podstoupil zde několik operací. Zpět bude muset 4. ledna, ale po třídenním kontrolním vyšetření už zahájí rehabilitaci v Kladrubech.

Doma přivítal Šemberu v předstihu nazdobený vánoční stromeček a také smažený řízek s bramborovým salátem. "Nebylo jisté, kdy Lukáše z nemocnice pustí domů. Proto jsme všechno nachystali raději v předstihu. Hlavně jsme všichni rádi, že jsme se po třech měsících opět sešli doma v rodinném kruhu," řekl závodníkův otec Jiří Šembera.

Jeho syn už od té doby stihl navštívit společně s kamarády nákupní centrum Olympia. Právě zde koncem září po pádu z malého motocyklu ochrnul. Na to se už Lukáš snaží nemyslet. "Povykládali jsme si s kamarády a v rychlém občerstvení jsme si dali kuřata. Pochutnal jsem si na nich. Je to něco jiného než nemocniční strava," líčil jezdec.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Lukášem Šemberou

Stále se drží šance, že jednou bude opět chodit. "Věřím, že to zvládnu," řekl Šembera. Optimismus mu prý dodává skutečnost, že stále cítí brnění v nohou. Jeho boj intenzivně prožívá celá rodina. "Důležitý je jeho optimismus a nezměrná vůle. Nyní je potřeba také hodně trpělivosti a čekání na další zprávy. Je spousta možností, které mohou nastat. To ukáže až budoucnost," dodal závodníkův otec.

Lukáš Šembera
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články