Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zraněný Lamač je po operaci, ochrnutí mu nehrozí

Salta - Nejčernější scénáře se nenaplnily. Člen posádky kamionu Tatra Jaroslav Lamač, který byl společně s Martinem Kolomým po úterní nehodě na Rallye Dakar hospitalizován v Saltě na severozápadě Argentiny s poraněnými obratli, je po operaci. Ta proběhla bez komplikací. "Ruce i nohy má pohyblivé," uvedl šéf týmu Marek Spáčil. Navigátor Lamač měl po nehodě rozdrcené dva obratle, a musel být proto operován přímo v Argentině.

Vzhledem k tomu, že nemohl být převezen ani do Buenos Aires, přiletěl za ním do Salty specialista. "Rozdrcené obratle zasahovaly do nervů a Jarda necítil nohy," popsal Spáčil stav svého kamaráda před operací.

Zraněný je i pilot Kolomý, jehož stav ale není tak vážný. Má sice prasklý obratel, ale operován bude až po přesunu do Čech. "Martinovi dělají speciální korzet, za dva až pět dní by měl odletět," řekl Spáčil, který už také v rallye nepokračuje. Jeho tatra havarovala o den dřív.



Kolomý měl se svou posádkou nehodu ve třetí etapě, která vedla ze San Miguel de Tucuman do San Salvador de Jujuy. "Bylo tam několik hrbů, které přeskákali. Dopad ale asi nebyl takový, jaký měl být," popsal Spáčil. Speciál Tatra však výrazně poničen nebyl. Třetí člen posádky David Kilián, kterému se při nehodě nic nestalo, jej dovezl bez problémů do bivaku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články