Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zlatou přilbu vyhrál Polák Holta, Aleš Dryml devátý

Pardubice - Vítězem mezinárodního plochodrážního závodu Zlatá přilba města Pardubic se stal Rune Holta z Polska a zopakoval svoje vítězství z roku 2009. Ve finále skončil těsně druhý Švéd Antonio Lindbäck, třetí byl další polský reprezentant Piotr Pawlicki. Nejlepší z českých jezdců Aleš Dryml si jako devátý oproti minulému ročníku o dvě místa pohoršil, v takzvaném malém finále o 7. až 12. místo dojel hned za ním Tomáš Suchánek.

Plochodrážní závod
zdroj: ČTK

Norský rodák závodící v polských barvách Holta vyhrál dnes pět jízd a neměl konkurenci. "Bylo to bezchybné, ale bylo to náročné v takovém teplém počasí," řekl Holta. "Měl jsem ale skvěle připravenou motorku, nikdo mi nestačil, i když jsem ve finále špatně odstartoval. Nakonec jsem si tam ale našel skulinku a protlačil se dopředu," uvedl.

Holta přitom měl původně o víkendu závodit v polské extralize, ale jeho klub Toruň ho na poslední chvíli uvolnil, neboť nedostal důvěru. "Teď jsem dokázal, kdo je nejlepší," řekl. Ve finále měl ale velké štěstí, protože na motocyklu má nádrž velkou zhruba na čtyři okruhy a finále se v Pardubicích jezdí na šest. "Bylo to jen tak tak," usmál se.

Rune Holta
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Do Pardubic nakonec přijeli čtyři jezdci ze seriálu mistrovství světa včetně Holty, chyběl ale avizovaný Brit Chris Harris a na Svítkov nakonec nezavítali ani mistr světa Greg Hancock z USA či Australan Jason Crump, o jejichž start organizátoři také usilovali.

Z vyřazovacích jízd se do čtvrtfinále dostali Češi Suchánek a Filip Šitera, naopak nečekaně se nedařilo Matěji Kůsovi, největší české naději, který ze tří jízd ani jednu nevyhrál a se závodem se rozloučil hned v jeho první fázi. Ve čtvrtfinále došlo ke dvěma pádům v první skupině. Nejhůř dopadl Švéd Magnus Zetterström, který si zlomil prsty na ruce a skončil. Do semifinále postoupili takřka všichni favorité s výjimkou Fredrika Lindgrena, loni druhého muže závodu, který obsadil první nepostupovou pozici v poslední čtvrté skupině.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatá přilba ČR na ploché dráze 2011

Nejlépe jezdili Holta a Kenneth Bjerre z Dánska, kteří postoupili jako jediní do semifinále s plným bodovým ziskem, do bojů o finále se nečekaně dostal i výborně jezdící Suchánek a také domácí opora Aleš Dryml. Holta potvrdil svou skvělou formu a neporazitelnost i v semifinále, napodobil ho dvěma prvními místy i další Polák Piotr Pawlicki. Smůlu naopak
měl Suchánek, který bojoval o postup mezi nejlepší šestku, ale v poslední jízdě ho zastavil defekt.

Do finále neprošel ani Dryml a Česko tak v rozhodující jízdě nemělo zastoupení už v šestém roce po sobě. V sezoně 2005 byl třetí právě Aleš Dryml. "Je to pro mě trochu zklamání, ve všech semifinále jsem měl perfektní starty, ale pak jsem ztrácel, motorka tak úplně nejela, rychlost chyběla," řekl starší z bratrů Drymlů Aleš. "Dvakrát za sebou jsem jel malé finále, chtěl jsem do velkého," litoval. Mechanici prý zkoušeli všechna možná nastavení. "A dokonce jsme měnili i motor, ale nepomohlo to. Diváci byli skvělí, ale malé finále už takový náboj nemá," pokrčil rameny zklamaně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články