Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlatá přilba by se měla konat o posledním zářijovém víkendu

Pardubice – Kolize Velké pardubické a Zlaté přilby by se už neměla opakovat. Pardubická primátorka Štěpánka Fraňková oslovila federaci plochodrážního sportu se žádostí, aby se prestižní závod v Pardubicích nekonal o druhém říjnovém víkendu. Ředitel Zlaté přilby uvedl, že by se měl tradiční plochodrážní podnik posunout na poslední zářijový víkend.

Plochá dráha
zdroj: Isifa/Sport Image autor: Jan Sušánka

"Psala jsem na mezinárodní motocyklovou federaci a žádala jsem, aby vzali ohled na to, že druhý říjnový víkend je Vleká pardubická," uvedla Fraňková. "S předstihem jsme si u mezinárodní organizace zajistili, že budeme mít Zlatou přilbu poslední zářijový víkend," doplnil Erban.

"My bychom to rádi udělali jindy, ale jsme pod tlakem mezinárodní federace," prohlásil Erban. Nejvíce ho mrzí, že kolize nevychází vstříc pardubickým podnikatelům. "Město Pardubice jsme ošidili o jeden víkend," dodal.

Velká pardubická se letos běží v sobotu a rovinové dostihy se uskutečnili netradičně v pátek. Zlatá přilba se koná od pátku 12. do neděle 14. října. Hlavní závody se pojedou v neděli.

Na Velkou pardubickou může dorazit až 20 tisíc diváků, další tisíce mohou přijet na Zlatou přilbu, která má v sobotu na programu závody juniorů. Sobotní dopoledne se však obešlo bez velkých dopravních problémů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články