Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Zkrácená Švédská rallye patří Ogierovi, už potřetí v kariéře

Karlstad (Švédsko) - Sébastien Ogier z týmu Volkswagen vyhrál potřetí v kariéře letos zkrácenou Švédskou rallye a zvítězil i v druhé soutěži mistrovství světa v této sezoně. Úřadující šampion měl po dvanácti z původních 21 rychlostních zkoušek půlminutový náskok před překvapením soutěže Haydenem Paddonem z Nového Zélandu. 

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Švédská rallye bývá tradičně jedinou plně sněhovou soutěží v kalendáři MS, nicméně letos se museli organizátoři potýkat s mimořádně teplým počasím. Kvůli chybějícímu sněhu a ledu hrozilo soutěži zrušení, rallye se však uskutečnila, byť v okleštěné podobě.

"Organizátoři odvedli úžasnou práci a nakonec to byl skvělý víkend," uvedl trojnásobný mistr světa Ogier, jenž přitom před začátkem rallye vyzýval k jejímu zrušení. "Dvě vítězství ze dvou rallye je skvělý vstup do sezony," dodal dvaatřicetiletý Francouz, jenž v lednu ovládl úvodní soutěž v Monte Carlu.

Ogier ve Švédsku zajel nejrychlejší čas v šesti testech včetně nedělní power stage, jež byla jedinou z původně čtyř rychlostních zkoušek ve třetí etapě. Za Paddonem z týmu Huyndai, který se dostal na stupně vítězů podruhé v kariéře, skončil třetí nejlepší severský závodník Mads Östberg. Norský jezdec s fordem ztratil na Ogiera 55,6 sekundy.

Ve Švédsku stejně jako v Monte Carlu chyběl český jezdec Martin Prokop, který se po lednové účasti na Rallye Dakar do seriálu MS zapojí v březnu v Mexiku. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články