Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nikodém zvítězil v závodě republikového šampionátu v Nové Pace před Vaculíkem a Horákem

Po červencovém mistrovství Evropy se na trati v Nové Pace jel pátý závod šestidílného republikového šampionátu. V královské třídě SuperBuggy slavil vítězství Petr Nikodém, který dojel s náskokem před Vojtěchem Vaculíkem a Davidem Horákem.

Petr Nikodém
zdroj: Facebook.com/nikodempetr25

Nikodém ovládl už semifinále A, do finále tak nastupoval v dobrém rozpoložení. V něm dojel do cíle s náskokem před Vaculíkem, který v závěrečném okruhu předjel Horáka.

"Paráda. Doufám, že jsme zlomili naši letošní smůlu, že jsme ji zahodili. Řekl bych, že stárnu, protože je to nějaké horší na ruce, než si to pamatuju," hodnotil po závodě Nikodém. 

"Chtěl bych vyzdvihnout pořadatele, trať byla úplně někde jinde, než když byla Evropa. Bylo to krásně připravené. Díry tam budou pořád, ale dalo se závodit i předjíždět přes celý víkend. My jsme to konečně dotáhli v celku do cíle na jedničce, takže maximální spokojenost za nás. Doufám, že si to všichni užili stejně jako my," dodal. 

Ve finále se mu povedl i start. "To usnadňuje mnoho věcí, co budou navazovat. Čím míň kontaktů, tím menší risk. Nedařilo se nám přes sezonu, ale doufám, že jsme to teď dali do kupy a víme něco víc. Snad není moc pozdě i na Evropu," řekl Nikodém.

V kategorii JuniorBuggy zvítězil Ondřej Pospíšil, který bojoval po většinu trati s dotírající Eliškou Plnou. Třetí skončila i přes srážku po startu Eliška Pytlounová.

"Jsem šťastný, už jsem podruhé vyhrál. Samozřejmě jsem si hlídal zrcátka, protože za mnou byla Eliška Plná. Snažil jsem se to udržet," uvedl Pospíšil. 

Ve třídě Buggy 1600 zvítězil Arnošt Florián, který si pojistil zisk titulu mistra republiky. Za ním skončili na stupních vítězů Filip Hartman a Daniel Pytloun.

"Mám pocit, že já sám ani kluci z týmu jsme to nečekali. Je to k nezaplacení," komentoval úspěch Florián.

"Závody byly moc pěkné, řekl bych, že se komisaři poučili z Evropy s úpravou. Dalo se hezky jet, bylo to bez děr, až teda na cíl, ale tam se udělají vždycky. Jinak celý víkend probíhal podle plánu. Až třetí rozjížďka, ale jinak jsem vyhrál všechno, co jsem mohl," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články