Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Závodníci se vracejí z Jižní Ameriky. Kolomý hlásí maximální spokojenost

Praha - První část českých závodníků se vrátila z dějiště Rallye Dakar. Zatímco Martin Kolomý neskrýval spokojenost, Martin Macík ml. svůj výkon a působení v Jižní Americe označil za zklamání. Management Kolomého týmu nicméně připustil, že do budoucna bude kvůli konkurenceschopnosti potřeba nasadit i druhý závodní vůz. V dalších dnech přicestují i další čeští dakaristé v čele s celkově čtvrtým Alešem Lopraisem.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolomý: Budeme dělat vše pro to, abychom příště parťáka měli

"My jsme maximálně spokojení. Jako ryze česká posádka s českým autem jsme se měřili s továrními auty. Byl to velice úspěšný podnik. Příští rok budeme silnější a už teď by se nás měli bát," řekl Martin Kolomý po návratu z Jižní Ameriky. "I přes ty problémy a nehodu jsme zůstali v elitní desítce. Byli jsme vepředu jediný malý tým s jedním autem a to je obrovský úspěch. Když vidím, jak se zlepšuje konkurence, tak je to úžasný flek," poukázal na fakt, že jeho tým nasadil do závodu jen jeden kamion.

  • "Nemyslím si, že by letošní trať byla nejtěžší. Samozřejmě že se to organizátor vždy snaží ztížit. Byly tam dlouhé etapy, jezdilo se na rozbité trati nebo ve feš feši (jemném písku), kdy jsem si říkal, že to bude hodně těžké," uvedl Kolomý.

Kolomý však s tím, že se nemůže spolehnout na pomoc kolegy přímo na trati, neměl potíže. "Nemyslím na to. Kdybychom měli nehodu, určitě by nám někdo pomohl. Ztrácíme jen trochu v dunách, kde musíme opatrněji. Každý si jede jen svoji stopu. Handicap je to jen v tom, že vezeme více dílů," uvedl Kolomý.

Manažer týmu Jan Kalivoda si ale uvědomuje, že ke zlepšení celkového výsledku by se druhý vůz v závodě hodil. "Uvidíme, jak to dopadne, ale zkusíme něco vymyslet. Buď jet se dvěma auty, nebo se dohodnout na nějaké spolupráci. Kamaz týmovou strategií rozhodl rallye už v první polovině ve svůj prospěch. Je to rozdíl, i když Martin to zjednodušuje," řekl Kalivoda.

Naopak zklamaný dorazil do Prahy Martin Macík ml., který soutěž nedokončil. "Zklamání to určitě je, o tom není řeč. Bylo těžké tam zůstat a jen se dívat. Ale teď už jsem zpátky a čeká mě příprava na další rok," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články