Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Závod veteránských formulí v Brně vyhrál F1 Arrows A4

Brno - Nejrychlejším vozem víkendu Grand Prix Revival na Masarykově okruhu v Brně se stal vůz F1 Arrows A4 z roku 1982 pilotovaný Britem Jamesem Stevem Hartleym, který dosáhl času 1:55,235. To je přibližně o dvě desetiny rychlejší čas, než je absolutní rekord Masarykova okruhu pro motocyklovou kategorii MotoGP, a o necelých 12 vteřin pomalejší než oficiální rekord okruhu, vytvořený monopostem AutoGP v roce 2010. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nejrychlejším vozem víkendu GP Revival v Brně byl F1 Arrows A4

Nejstarším strojem, který se o víkendu představil, byla replika čtyřválcového motocyklu Torpedo V4 pilota Pavla Malaníka. Nejnovějšími vozy pak byla dvojice monopostů F1 Williams FW08C a Tyrrell 012 z roku 1983.

Tradici motocyklových závodů na Masarykově okruhu pak připomněla řada legendárních jezdců. Při jízdě mistrů se představili divákům šestinásobný světový šampion a vítěz závodu Velké ceny ČSSR 1965 Jim Redman, rakouský pilot a vítěz VC ČSSR 1961 Rudolf Thalhammer, vícenásobný československý šampion a účastník mistrovství světa Peter Baláž nebo Frank Mrázek, který svých největších motocyklových úspěchů dosáhl v kanadském exilu. Výkvět bývalých pilotů doplnil současný jezdec MotoGP Karel Abraham.

Na Masarykův okruh se po mnoha letech vrátil i Bohumil Staša, držitel dosud platného nejlepšího výsledku domácího jezdce na brněnské trati. Toho Staša dosáhl v roce 1971, kdy dojel v kategorii do 350 ccm druhý. Po oba dny navštívilo závody historických strojů přes 16 000 diváků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články