Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Závod plochodrážní SGP2 juniorů pojedou v Praze Chupáč a Klíma

Úvodní závod třídílného seriálu juniorského mistrovství světa na ploché dráze, které se jezdí od loňska jako Speedway Grand Prix 2 (SGP2), pojedou 2. června v Praze dva Češi. Vedle Petra Chlupáče, jenž obdržel divokou kartu pro celou sérii, se může na start na oválu břevnovského stadionu Markéta těšit také Daniel Klíma, který dostal divokou kartu právě pro pražský závod.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Markétu se v červnu vrátí MS na ploché dráze

Loňský domácí juniorský šampion Chlupáč zajel kvalifikační kolo SGP2 z českých mladíků nejlépe. Sedmé místo v Kršku mu na přímý postup sice nestačilo, přesto bude mít šanci naposledy jako junior zabojovat o světovou medaili. Loni byl dvacetiletý Chlupáč v Praze při premiéře SGP2 třetí, celkově obsadil sedmé místo.

Stejně starý Klíma, jenž patří spolu s Chlupáčem k oporám juniorské reprezentace, prožil v sobotu v Pardubicích smolný kvalifikační závod. Po nezaviněném pádu skončil na devátém místě.

Z následků pádu se ještě zcela nezotavil. "Mám problémy s nohou, ale věřím, že to všechno bude do závodu na Markétě v pořádku," uvedl Klíma na dnešní tiskové konferenci v Praze.

V pozicích náhradníků budou připraveni teprve šestnáctiletý Jaroslav Vaníček a čerstvě sedmnáctiletý Matouš Kameník.

Po pátečním závodě juniorského šampionátu přijde v sobotu 3. června na řadu přehlídka plochodrážních es v hlavním závodu Grand Prix.

V české metropoli se pojede třetí závod mistrovství světa po zastávkách v Chorvatsku a Polsku. Na divokou kartu bude startovat Václav Milík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články