Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Závod F2 v Džiddě ovládl Vesti, Staněk dokončil po penalizaci čtrnáctý

Závod kategorie F2 v saúdskoarabské Džiddě ovládl Frederik Vesti. V náročných podmínkách se jezdci potýkali s přehříváním pneumatik a ztrátou přilnavosti, což vedlo i k odstoupení Victora Martinse. Český pilot Roman Staněk obdržel pětivteřinovou penalizaci za vyjetí z dráhy a závod dokončil na čtrnácté pozici.

Roman Staněk
zdroj: ČTK / Panoramic autor: Xavi Bonilla

Staněk se po startu z 16. místa propadl na předposlední příčku, ale po zastávkách většiny soupeřů v boxech se posunul až na třetí pozici, kterou držel ještě pět kol před koncem.

Sázka na alternativní strategii ale devatenáctiletému českému jezdci nevyšla. Po povinné zastávce v boxech se propadl na 12. místo a po pětisekundové penalizaci za získání výhody vyjetím z trati přišel ještě o dvě další příčky.

Od bodované desítky Staňka, jehož maximem ve čtyřech dosavadních startech ve formuli 2 je 13. příčka ze sprintu v Bahrajnu, dělilo osm sekund. Pro vítězství si dojel dánský pilot Frederik Vesti ze stáje Prema.

Závod mistrovství světa vozů formule 2 v Džiddě (Saúdská Arábie):

Hlavní závod: 1. Vesti (Dán./Prema) 50:45,587, 2. Doohan (Austr./Virtuosi) -3,959, 3. Daruvala (Indie/MP) -7,546, ...14. Staněk (ČR/Trident) -32,019.

Průběžné pořadí MS: 1. Boschung (Švýc./Campos) 33, 2. Pourchaire (Fr./ART) 32, 3. Iwasa (Jap./DAMS) 31.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články