Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Závěr sezony na Markétě se blíží, listina Memoriálu Luboše Tomíčka je kompletní

Praha - Pořadatelé plochodrážního Memoriálu Luboše Tomíčka mají zkompletovanou startovní listinu. Ve 45. ročníku, který se pojede v pondělí od 19 hodin na břevnovském stadionu Markéta, se představí zástupci deseti zemí. Na startu budou čtyři domácí jezdci a nakonec i obhájce prvenství Rafal Okoniewski z Polska.

Ilustrační foto
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Vše nasvědčuje tomu, že by měl být závod hodně vyrovnaný a mělo by jít o důstojné rozloučení s mezinárodní sezonou na stadionu Markéta," řekl předseda pořádajícího Auto klubu Markéta Petr Ondrašík. "Ve startovní listině je minimálně osm závodníků, kteří mohou závod vyhrát. Kromě loňského vítěze Okoniewského jsou tam i čtyři jména z letošní Grand Prix Challenge o účast v Grand Prix příští sezony," připomněl sportovní manažer závodu Pavel Ondrašík.

Zálusk na prvenství si dělají i Češi. "Měl jsem několik týdnů nazpět závodní krizi, ale teď si zase začínám věřit. Půjdu do toho s tím, že bych chtěl potrápit ty, se kterými pojedu finále," prohlásil s úsměvem Josef Franc. "Cílem je zkusit se ukázat ve finále," doplnil o něco skromněji talentovaný Zdeněk Holub. Závod pojedou i Matěj Kůs a Václav Milík.

Po 20 rozjížďkách postoupí nejlepších pět jezdců do finále. Organizátoři opět připravili bohatý doprovodný program, na jehož konci nebude chybět tradiční ohňostroj. Ještě předtím se uskuteční setkání plochodrážních veteránů u salonku Antonína Kaspera mladšího. "Na koho jsme sehnali číslo, tomu jsme zavolali, je to asi 60 až 70 jezdců," řekl Pavel Ondrašík s tím, že účast dosud potvrdilo 22 velkých postav české ploché dráhy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články