Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Začnou plochodrážníci seriál MS na pražské Markétě? Pořadatelé jednají

Plochá dráha bude muset kromě Grand Prix v Teterowě oželet i květnové závody v Německu. Změny v seriálu MS znamenají, že by plochodrážníci mohli sezonu zahájit v Praze na Markétě. Rozhodnutí o klání, které je na programu v sobotu 13. června, by mělo padnout do konce měsíce.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Už dříve byla odložena původně zahajovací GP Polska ve Varšavě. "Už asi čtrnáct dní jednáme s promotérem i Mezinárodní motocyklovou federací (FIM) a myslím si, že do konce dubna padne finální rozhodnutí," řekl sportovní ředitel pražského závodu Pavel Ondrašík.

Čeští pořadatelé již zaplatili všechny poplatky za konání Grand Prix a nyní čekají hlavně na stanovisko promotérské společnosti BSI Speedway a FIM.

"Samozřejmě čekáme i na vyjádření od naší vlády, jestli bude teoreticky možné závod pořádat v pozdějším termínu. Jsme totiž poměrně dost závislí na zahraničních divácích," podotkl Ondrašík.

V současné době není možné v České republice pořádat žádné sportovní soutěže, ale od 8. června mají být povoleny akce s omezeným počtem diváků.

Pražští organizátoři ale nejsou příliš nakloněni možnosti, že by se závod odjel prakticky bez diváků. Podstatnou část vstupenek navíc již prodali fanouškům z Polska, kteří nyní do Česka přes zavřené hranice nemohou přicestovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články