Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Začíná MS superbiků, Smrž doufá v sezonu bez výpadků

Phillip Island (Austrálie) – Závodem na australském Phillip Islandu začne letošní mistrovství světa superbiků. Jezdce čeká 28 závodů na 14 okruzích. Jelikož úřadující šampion Troy Bayliss ukončil po loňské sezoně kariéru, lze za největší adepty na titul považovat Troye Corsera, který se ovšem nově představí na motocyklu BMW, Carlose Checu nebo Maxe Biaggiho, jenž po loňské epizodě s Ducati zakotvil u Aprilie. O nejlepší umístění bude nesporně usilovat také jednička továrního týmu Ducati Noriyuki Haga.

Sport
zdroj: ČT4

Jediný stálý český jezdec v mistrovství světa superbiků Jakub Smrž by chtěl absolvovat nadcházející sezonu bez výpadků, které ho provázely loni. "První dva závody v Austrálii napoví, kde bych se mohl výsledkově pohybovat a na co se také zaměřit. Hlavně bych chtěl závodit bez výkyvů a výpadků," řekl před australským startem pětadvacetiletý Smrž, jenž v loňské sezoně čtvrtinu z 28 závodů nedokončil. V předcházejících dvou letech si připsal na své konto 53 startů.

Před novou sezonou se Smrž věnoval hlavně fyzické kondici, na Lanzarote absolvoval atletickou přípravu pod vedením trenéra Jana Janků a doma trénoval s bývalým motokrosařem Zdeňkem Blábolilem. Svůj závodní motocykl Ducati si vyzkoušel v rámci dvoudenního privátního testování ve španělské Almerii a potom při třídenních oficiálních testech v portugalském Portimau.

"Nebylo si na co zvykat. Na motocyklu jsem neseděl pouze dva měsíce, ale motorka je stejná jako loni. Je na ní sice pár změn, ale žádná není zásadní. Za důležité považuji, že jsem se při testech pohyboval podle dosažených časů v popředí výsledkových listin. I když na tom nelze stavět," uvedl Smrž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články