Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Začíná další hon na Kopeckého. Domácí šampionát odstartuje Rallye Bohemia

O víkendu konečně začne mistrovství republiky v rallye. Šampionát, který podstatně ovlivnila pandemie kronaviru, měl čekat už druhý závod, ale Barum Rallye se nakonec pro nedostatek financí neuskutečnila. Teď už se ale pojede. Potvrdil to Petr Pavlát, ředitel Rallye Bohemia: "Těšíme se. Věřil jsem, že se to podaří, i v době, kdy byl problém a kdy jsem sháněl věškerá povolení," přiznal.

Závodníky i fanoušky čeká na úvod páteční víceméně vyřazovací show na okruhu v Sosnové a po ní přijde o víkendu osmnáct rychlostních zkoušek a 157 ostrých kilometrů. "To je na dnešní poměry tak akorát," svěřil se Pavlát. "Každý ostrý kilometr stojí pořadatele i závodníky velké peníze," řekl s tím, že v době postižené covidem-19 není snadné je sehnat.

Omezení budou čekat i diváky během závodu. "Například v Sosnové budou sektory, mezi nimiž diváci nesmějí migrovat, a vstupenky je třeba koupit přes e-vstupenku, protože na místě se prodávat nebudou," dodal Pavlát, jenž má trochu obavy, aby se nevyježděnost jezdců v téhle sezoně příliš neprojevila na počtu karambolů.

Jedním z největších konkurentů obhájce titulu Jana Kopeckého z továrního týmu Škody, kterého bude podle očekávání nahánět celá tuzemská špička i finský pilot Jari Huttunen, je juniorský mistr Evropy Filip Mareš, pro něhož jde vlastně o domácí soutěž, protože bydlí deset minut od Mladé Boleslavi.

Je nám líto, video expirovalo.
Speciál

Ale všechno tak ideálně nadějný pilot nevidí, protože po nečekaném konci spolupráce s Autoklubem, která měla platit ještě po tuhle sezonu, dával narychlo dohromady nový tým a má také nového spolujezdce.

"Řekl jsem si, že to nevzdám. Postavil jsem se na vlastní nohy a doufám, že tým bude pokračovat dobře," konstatoval Mareš, od něhož odešel také navigátor Jan Hloušek. "Rozhodl se, že pojede v továrním týmu s Honzou Kopeckým. Taková nabídka nepřichází často, tak se nedivím, že to vzal," konstatoval věcně pilot, jenž se domluvil na spolupráci s Radovanem Buchou. "Věřím, že nedostatek zkušeností spolu doženeme a že už jsme se stihli sehrát. Měli jsme dva testy a myslím, že to bude fungovat," konstatoval a hodlá odjet celý domácí šampionát. A s čím jde do víkendu: "Věřím, že letos neudělám takovou chybu jako loni a zúročíme práci, kterou jsme před tím udělali," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články