Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Za tovární tým Škody bude jezdit Fin Lappi, Kopecký pokračuje

Mladá Boleslav - Fin Esapekka Lappi se stal novým jezdcem továrního týmu Škoda Motorsport, ve kterém nahradí svého krajana Juho Hänninena. V mladoboleslavském týmu bude pokračovat Jan Kopecký, jenž bude v příštím roce startovat ve vybraných závodech mistrovství Evropy. Lappiho prioritou bude účast v několika soutěžích světového šampionátu.

Jezdec Esapekka Lappi
zdroj: ISIFA

"Dostat se do továrního týmu je snem každého jezdce. Škoda Fabia Super 2000 je nejlepší vůz své kategorie, což dokazuje řada úspěchů na mezinárodním poli a my se budeme snažit být platnými členy týmu," uvedl Lappi, který se spolujezdcem Jannem Fermem už letos barvy Škody hájil. Startoval na Polské rallye, kterou vyhrál. V příštím roce se představí v MS v nové kategorii WRC 2, která nahradí dosavadní SWRC.

Pro Kopeckého budou hlavní starty v evropském šampionátu, který nahradí seriál IRC. "Pro mě s Pavlem (Dreslerem - spolujezdcem) bylo pokračování angažmá v týmu jasnou prioritou. Budeme se moci opět opřít o skvělé zázemí a do budoucna je pro nás opět velkou výzvou odvádět týmu nadále špičkové výkony," řekl Kopecký v tiskové zprávě. Zřejmě nebude obhajovat domácí titul, v Česku se představí jen v některých závodech.

Přesný program tým Škoda ještě řeší, i nadále ale bude spolupracovat s Volkswagenem, který v příštím roce vstoupí do MS s vozem nejvyšší kategorie WRC. "Postupně se však začneme připravovat na naši další budoucnost, která souvisí zejména s předpisy FIA pro jednotlivé kategorie," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články