Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vůně benzínu a spálených pneumatik je zase tady. Skvělý pocit, hlásí Enge po testech Buggyry

Začátek okruhové sezony je pro tým Buggyra Racing stále v nedohlednu, jeho jezdci však chtějí být na start připraveni. Na Autodromu Most proto roudnická stáj v minulých dnech testovala všechny vozy, se kterými se v různých seriálech představí. Na okruhu se představil tahač, vůz Mercedes GT3 pro čínský šampionát, Renault Clio pro týmovou akademii i Lamborghini spřáteleného týmu Mičánek Motorsport.

Tomáš Enge
zdroj: Buggyra.com

"Po dlouhé době nám bylo opět umožněno vyrazit na závodní trať a začít se pořádně připravovat na nadcházející sezonu. Je to skvělý pocit zase cítit vůni závodního benzinu a spálených pneumatik," řekl Tomáš Enge, který by měl týmové barvy hájit v okruhovém seriálu speciálů GT v Asii.

"Jsme nadšení, že vůbec za současných podmínek můžeme testovat. Rozhodně stále věříme, že se většina letošních závodů odjede a my se chceme hned od začátku umisťovat na předních příčkách," uvedl další jezdec a šéfkonstruktér David Vršecký.

David Vršecký
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Na testování chyběla jen dvojice pilotů tahačů Adam Lacko a Francouz Teo Calvet. Zatímco Lacko je ještě po návratu ze Španělska v karanténě, Calvet do Česka kvůli zavřeným hranicím nemohl přicestovat. "Takže jsem několik kol odjel já, svezl se i Tomáš a jinak zbytek dne trénovala Aliyyah (Kolocová)," uvedl Vršecký.

Dvojnásobný evropský šampion tahačů se jinak většinu času věnoval za Engeho asistence sžívání se speciálem GT, se kterým by měl letos závodit.

"David zjišťoval, jaké je to jezdit s autem, které má velký přítlak a neváží pět tun. Na takové auto jsou potřeba velmi rychlé reakce. Bude samozřejmě určitou dobu trvat, než si David na auto zvykne, ale jsem přesvědčen, že pak bude zajíždět stejné časy jako já nebo ostatní jezdci," řekl Enge.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články