Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vršecký zvítězil v Zolderu a ukončil dlouhé čekání na triumf

Zolder (Belgie) – Přesně dva roky čekal český závodník David Vršecký na další výhru v mistrovství Evropy tahačů. Dočkal se až v belgickém Zolderu, kde ovládl třetí víkendovou jízdu. Ve zbývajících víkendových závodech dojel dvakrát pátý a jednou nedokončil, v průběžném pořadí mistrovství Evropy zůstal na čtvrtém místě.

David Vršecký
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Bývalý dvojnásobný evropský šampion z týmu Buggyra dnes zaznamenal druhý nejvyšší bodový zisk kariéry za jeden den. Lepší byl pouze předloni v říjnu v Le Mans, kde dosud naposledy ovládl pohárový závod a vybojoval 27 bodů.

"Šel jsem do závodu s tím, že musím dojet a pokud možno získat více než čtyři body. Tak se stalo. Kromě toho mi bylo řečeno, že dnes nikdo neudělal tolik bodů, takže jsem nedělní vítěz," liboval si Vršecký. Jako první v sezoně přerušil nadvládu jezdců s vozy MAN, kteří vyhráli předchozích 15 pohárových závodů.

Nikdo dalších z českých jezdců se v Zolderu na stupně vítězů nedostal. Adam Lacko byl v sobotu jednou čtvrtý a dnes dvakrát šestý, v průběžném hodnocení ME mu patří dva závody před koncem stejná pozice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články