Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vršecký se závodním tahačem překonal další světový rekord

Panenský Týnec (Lounsko) - Český závodník David Vršecký vylepšil s tahačem Buggyra další světový rekord. Na letišti v Panenském Týnci dnes překonal rekordní rychlost na jeden kilometr s pevným startem: dosáhl průměrné rychlosti 169,811 km/h a z čela tabulek vymazal výkon 158,828 km/h, který před rokem zajel Švéd Boije Ovebrink.

Vršeckému, který v pondělí oslaví 33. narozeniny, se podařilo překonat rekord o bezmála 11 km/h i díky kvalitním podmínkám, které na letišti poblíž severočeských Loun panovaly. Aby splnil podmínky rekordního zápisu, musel zajet kilometrový úsek dvakrát, pokaždé v jiném směru; výslednou hodnotu stanovil průměr dosažených průměrných rychlostí.

Vedení týmu Buggyra průběh rekordního pokusu nadchl. Představitelé stáje se hned po vyhlášení výsledku nechali slyšet, že se nejspíš Vršecký ještě dnes pokusí překonat hranici 170 km/h.

Letošní mistr Evropy v závodech tahačů na okruzích nepřekonal světový rekord poprvé. Před čtyřmi lety si na dálničním okruhu u Dubaje připsal rekord v absolutní rychlosti s tahačem. Tehdy mu komisaři naměřili 281,723 km/h.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články