Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vršecký chystá první start na Dakaru

Roudnice nad Labem (Litoměřicko) - Čtyřiatřicetiletý pilot David Vršecký neobhájil titul evropského šampiona v závodech tahačů, ale rychle našel novou motivaci pro přípravu na nový ročník. Vedení roudnického závodního týmu Buggyra dnes oznámilo, že se Vršecký zúčastní v barvách Czech Dakar Teamu slavného vytrvalostního závodu Rallye Dakar. Vršecký bude druhým pilotem v hlavní posádce vedené Markem Spáčilem.

Z truckového roudnického týmu prosakovaly informace o chystaném vstupu do Dakaru už v minulých sezonách, ale pokaždé z nich sešlo. "První vážnější krok jsme učinili až letos v létě, kdy jsme s Markem Spáčilem začali o účasti Davida v jeho týmu jednat," uvedl manažer týmu Jan Kalivoda.

Obě strany podle něj dospěly k přesvědčení, že se jedná o užitečnou spolupráci. "Marek bude mít v kabině auta dvojnásobného mistra Evropy, Buggyra naopak získá informace z první ruky ohledně technologií, způsobu závodění, fungování týmu a organizace závodu," vysvětlil Kalivoda, v čem si mohou být obě strany prospěšné.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava Vršeckého na dakarskou Rallye

Vršecký si v duchu už několikrát přehrál, jaké by to bylo sedět za volantem nejsilnějšího závodního stroje i mimo silniční okruhy. "Nejdříve jsem byl hodně nadšený, ovšem s postupem času začalo nadšení v rozumné míře opadat," přiznal Vršecký.

Už o víkendu jej čeká testování nového vozu ve slovenské Senici a ve čtvrtek bude možná následovat přesun do Tunisu na tamní rallye. "Ještě to budeme muset vyřešit s Markem. Určitě tam chci závodit, jenže konec rallye koliduje s velmi důležitým testováním v Mostě," řekl k nejbližšímu programu český závodník.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články