Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vettela bude dnešní nehoda stát 50 tisíc dolarů a deset míst na startu

Melbourne - Německého pilota Sebastiana Vettela bude chyba při dnešní Velké ceně Austrálie stát 50 tisíc dolarů a deset míst na startu příštího závodu za týden v Malajsii. Podle názoru komisařů byl pilot týmu Red Bull viníkem kolize s Robertem Kubicou v BMW, která připravila oba jezdce o umístění na stupních vítězů. Ztráta pozic na startu dalšího závodu je důsledkem Vettelova podílu na havárii, finanční sankce pro něj a jeho stáj přišla proto, že se i nadále pohyboval po trati s vozem, který měl ulomené kolo. Povinností týmu přitom bylo nařídit pilotovi odstoupit a poškozenou formuli odstavit.

K nehodě došlo pouhá tři kola před cílem, když se Vettel snažil odvrátit Kubicův útok na jeho druhé místo. Ve výjezdu z ostré pravotočivé zatáčky neudržel vnitřní stopu a do evidentně rychlejšího soupeře vrazil. Vzápětí oba havarovali.

Vettel hned po závodě vzal vinu na sebe. "Jsem idiot. Strašně, strašně mě to mrzí," hlásil jednadvacetiletý pilot už do vysílačky. "Měl jsem přemýšlet dopředu a nechat ho jet, místo toho jsem bojoval. Byla to hloupá chyba," řekl později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články