Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Vettel získal v Indii pole position

Dillí - Kvalifikaci na premiérovou Velkou cenu Indie formule 1 vyhrál již jistý mistr světa Němec Sebastian Vettel. Druhý skončil Brit Lewis Hamilton, ale do sedmnáctého závodu sezony v neděli odstartuje až z pátého místa. O tři příčky dozadu se na roštu posune kvůli trestu, který dostal po pátečním tréninku za ignorování varovných žlutých vlajek. První řada na startu tak bude patřit stáji Red Bull, neboť třetí byl v kvalifikaci Australan Mark Webber.

Sebastian Vettel v závodu F1 v Koreji
zdroj: ISIFA

Vettel odstartuje z prvního místa letos potřinácté a znovu se přiblížil rekordu Nigela Mansella z roku 1992. Tehdy dokázal britský závodník vyhrát v jedné sezoně čtrnáct kvalifikací. Čtyřiadvacetiletý Němec může jeho bilanci vyrovnat v Abú Zabí a překonat v závěrečné Velké ceně roku v Sao Paulu.

Hamilton před dvěma týdny v korejské Grand Prix dokázal jako první v sezoně jezdcům Red Bullu uzmout pole position. Tentokrát pilot McLarenu zaostal za Vettelem o necelé tři desetiny sekundy. Webber si vybudoval slibnou pozici pro boj o titul vicemistra světa.

Australan, který je celkově čtvrtý, však bude mít průběžně druhého Brita Jensona Buttona z McLarenu a třetího Španěla Fernanda Alonsa na startu hned za sebou v druhé řadě. Šestý skončil v kvalifikaci Brazilec Felipe Massa z Ferrari, jenž v posledním kole havaroval poté, co o obrubník zničil přední zavěšení kol a následně narazil do bariéry.

Kvalifikace na Velkou cenu Indie, 17. závod MS vozů formule 1 v Dillí:

1. Vettel (Něm./Red Bull) 1:24,178, 2. Webber (Austr./Red Bull) 1:24,508, 3. Alonso (Šp./Ferrari) 1:24,519, 4. Button (Brit./McLaren) 1:24,950, 5. Hamilton (Brit./McLaren) 1:24,474 (pokles o tři místa kvůli nerespektování pravidel v tréninku), 6. Massa (Braz./Ferrari) 1:25,122, 7. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:25,451, 8. Sutil (Něm./Force India), 9. Buemi (Švýc./Toro Rosso), 10. Alguersuari (Šp./Toro Rosso) všichni bez času.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články