Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vettel po triumfu: Vypadá to, že máme s Lewisem stejně silný vůz

Melbourne – Dominanci suverénního Mercedesu narušil už v prvním závodě. Německý pilot Sebastian Vettel z Ferrari ukončil ve VC Austrálie rok a půl dlouhé čekání na vítězství ve formuli 1. Za sebou nechal jak Lewise Hamiltona, tak Valterriho Botase. Úvodní podnik seriálu mistrovství světa podle něj ukázal, že se italská stáj může rovnocenně měřit s konkurencí. 

Sebastian Vettel
zdroj: REUTERS autor: Brandon Malone

Ferrari se dlouho trápilo a naposledy slavilo vítězství v září 2015. "Bylo to dlouhé čekání. Teď jsme v sedmém nebi, ale i tak musíme zůstat nohama na zemi," citovala Vettela agentura DPA. "Pořád je teprve březen. Ano, měli jsme skvělý závod a hodně se nám všem ulevilo. Nesmíme ale polevit, tohle je teprve začátek. Rád bych s Lewisem bojoval o titul mistra světa, a jak to vypadá, máme stejně silný vůz," dodal.

Mercedes v minulé sezoně vyhrál 19 z 21 závodů, dvakrát ho dokázal pokořit jen Red Bull. Také v Melbourne to vypadalo, že si dojede pro další vavřín, neboť Hamilton opanoval páteční trénink i sobotní kvalifikaci. Díky změnám pravidel navíc v rekordních časech.

Je nám líto, video expirovalo.
Vettel porazil ve VC Austrálie oba mercedesy

"Neměl jsem nejlepší start, ale pak jsem ukázal, že se s námi musí počítat. Vůz se oproti minulosti chová úplně jinak. Jako by křičel: Víc, víc, víc! Jako bych s ním mohl jezdit do nekonečna," uvedl Vettel, jemuž k 43. vítězství v kariéře pomohla také dobře načasovaná zastávka v boxech.

Jako první vyměnil pneumatiky Hamilton, ale na trať se vrátil až na pátém místě za Maxem Verstappenem. Nizozemského pilota Red Bullu navzdory vyšší rychlosti nedokázal předjet. Vettel se proto po odmlce v depu dostal před britského rivala a náskok udržel.

"Po startu jsem si říkal: Sakra, Lewis vede, to bude těžké. Ale měli jsme štěstí, že z boxů vyjel za Maxem a to ho zpomalilo. Já to naopak stihnul před ním a mohl jsem se zaměřit jen na to, abych pokračoval v rytmu," zakončil mistr světa z let 2010, 2011, 2012 a 2013.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články