Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ve francouzském souboji v Monte Carlu má navrch Ogier. Na osmé místo se vyšvihl Cais

Sébastien Ogier předstihl v pořadí Rallye Monte Carlo svého krajana Sébastiena Loeba, před nímž po třetím dnu soutěže vede o 21 vteřin. Na nečekané osmé pozici je český jezdec Erik Cais.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Gregory Lenormand

Devítinásobný mistr světa Loeb ve Fordu Puma, jenž se na zledovatělé asfaltové tratě přesunul z pouštní Rallye Dakar, vedl po pátku před Ogierem o deset sekund. Osminásobný šampion Ogier s Toyotou Yaris se na krajana dotáhl v druhé z dnešních pěti rychlostních zkoušek a postupně zvyšoval náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogier se dostal do vedení na Rallye Monte Carlo

Osmatřicetiletý Ogier, jenž se už letos bude účastnit pouze vybraných rallye, může vyhrát v Monte Carlu podeváté. Loni překonal rekord sedmačtyřicetiletého Loeba, jenž během své úspěšné kariéry triumfoval v zahajovacím závodu MS sedmkrát.

Obě francouzské legendy mají i vzhledem k výpadkům dalších spolufavoritů Otta Tänaka, Thierryho Neuvillea či Elfyna Evanse velký náskok. Ir Craig Breen ztrácí na třetím místě na Ogiera téměř půldruhé minuty.

V sobotní závěrečné rychlostní zkoušce se posunul na osmou pozici Cais s vozem Ford Fiesta. Dvaadvacetiletý český pilot, jenž po loňské Katalánské rallye startuje v MS podruhé v kariéře, je druhý v kategorii WRC2 za Norem Andreasem Mikkelsenem ve Škodě Fabia.

V neděli na jezdce čekají poslední čtyři rychlostní zkoušky.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 3. dnu:

1. Ogier, Veillas (Fr./Toyota Yaris) 2:19:43,1, 2. Loeb, Galmicheová (Fr./Ford Puma) -21,1, 3. Breen, Nagle (Ir./Ford Puma) -1:26,0, 4. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -2:03,8, 5. Greensmith, Andersson (Brit., Švéd./Ford Puma) -6:33,8, 6. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -7:44,1, ...8. Cais, Těšínský (Ford Fiesta) -9:59,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články